1.8.2015 13:13

Αγιασμός στο καινούργιο κτίριο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ ΜΕ 110 ΜΑΘΗΤΕΣ

Μετά από οκτώ χρόνια περιπετειών ολοκληρώθηκε και θα λειτουργήσει από τη φετινή σχολική σεζόν το νέο συγκρότημα του Ολοήμερου  Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων στο Χαλκειός. Στις υπερσύγχρονες  φιλόξενες  αίθουσες του φέτος θα φιλοξενηθούν  110μαθητές από τα χωριά της δημοτικής ενότητας,  εκτός από αυτούς του Αγ. Γεωργίου Συκούση, που θα εξακολουθήσουν να στεγάζονται στο σχολείο του χωριού τους.                        Θα λειτουργεί ως Εξατάξιο με επτά δασκάλους, αν προστεθούν και αυτοί του Ολοήμερου θα είναι εννέα και θα αυξομειώνονται  ανάλογα με τις προσθήκες των μαθημάτων της  Γυμναστικής, των Αγγλικών και  της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδη Κελεπερτζή το κτίριο θα παραληφθεί τις επόμενες  μέρες και θα εγκαινιασθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη. Η κατασκευή του Κέντρου άρχισε τη σεζόν 2006-2007, ενδιάμεσα σταμάτησε λόγω έλλειψης κονδυλίων και η τελευταία φάση των εργασιών άρχισε την Άνοιξη του 2014.

«Το μαθητικό δυναμικόαναμένεται να αυξηθεί  τις επόμενες σεζόν γιατί η  αστική περιοχή του Χαλκειούς  αναπτύσσεται με  γοργούς ρυθμούς, αλλά και  λόγω της ωραίας κατασκευής που δημιουργεί ευχάριστο κλίμα παραμονής και λειτουργίας», προβλέπει με την πείρα που έχει.

Οι δάσκαλοι θα εγκατασταθούν στο σχολείο  την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και στις 11 του ίδιου μήνα θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι της σεζόν για τους μαθητές. Ο Διευθυντής  Στέλιος Καμπούρης εκφράζει την ικανοποίηση του για τη λειτουργική και αισθητική κατασκευή του συγκροτήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ