7.5.2014 15:51

Αγ. Ισίδωρος – Παντουκειός: «Τσιμέντο, μπάζα, σκουριασμένα σίδερα στον αιγιαλό»

«Τσιμέντο, μπάζα, σκουριασμένα σίδερα στον αιγιαλό, σκουπίδια και πεταμένα λάστιχα στη θάλασσα. Εικόνα απογοητευτική που αντικρίζεις μεταξύ Παντουκιός και Αγίου

Ισιδώρου. Παρατημένες εγκαταστάσεις από ιχθυοτροφείο. Χρεοκοπημένη επιχείρηση κάποιου ιδιώτη;

Ίσως. Δεν έκατσα να κάνω έρευνα. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Απλώς περαστικός ήμουν.

Όπως όλοι μας βέβαια σε τούτον εδώ τον τόπο κι ας το ξεχνούν πολλοί.

Το ερώτημα είναι με ποιες υπογραφές δημάρχου ή αντιπεριφερειάρχη γίναν όλα αυτά.

Και αν το μπάζωμα του αιγιαλού ήταν πράξη νόμιμη ή παράνομη.

Αν και με το νέο νομοσχέδιο που θα το ψηφίσουν και με τα δύο χέρια οι βουλευτές του νησιού νόμιμα θα μπαζώνονται οι παραλίες και με τη βούλα.

Και αν ήταν νόμιμο όμως τότε, τι ρήτρες πήρε ο δήμος από τον ιδιώτη για τυχόν περιβαλλοντική καταστροφή; Πως εξασφαλίστηκε ο δήμος

στην περίπτωση που ο ιδιώτης κηρύξει πτώχευση; Ποιος θα κληθεί να διορθώσει τη ζημιά; Ένας Δήμος μιας χρεοκοπημένης χώρας; Δλδ εμείς.

Θα μου πείτε ασχολούμαι με λεπτομέρειες, όπως το συγκεκριμένο, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Μα ας θυμηθούμε, αναρωτηθούμε και εκτιμήσουμε πως αντιμετώπισε ο Δήμος περιβαλλοντικές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια. Τι έκανε για να αποτρέψει τη μεγάλη πυρκαγιά τον Αύγουστο του 12; Πως λειτούργησε τις ημέρες της μεγάλης καταστροφής; Τι έκανε μετά; Κηρύχτηκε η Χίος πυρόπληκτη όταν έγινε στάχτη το 1/3 του νησιού; Πόσοι αποζημιώθηκαν και πόσοι θα πρεπε; Γιατί ξεχνάμε τόσο εύκολα; Ούτε δυοχρόνια δεν έχουν περάσει. Ακόμα μετράμε τις πληγές μας.

 

 

Γιάννης Σκαρβέλης»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ