27.2.2013 11:35

Άφθονο νερό και πάλι στη Βοήθεια

ΓΕΜΙΣΕ Η ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΡΥΩΝ

Πριν από λίγες μέρες σταματήσαμε να πληρώνουμε άλλη μια από τις επιπτώσεις  της μεγάλης φωτιάς του καλοκαιριού. Οι βροχές γέμισαν και πάλι τη λιμνοδεξαμενή του Σαγιάκωβου των Καρυών, που είχε αδειάσει από τις υδροληψίες των πυροσβεστικών οχημάτων, με αποτέλεσμα να τροφοδοτούνται κανονικά πλέον το χωριό και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή της Παναγίας Βοήθειας, απ’ όπου υδροδοτείται η πόλη με πόσιμο νερό.

Η έλλειψη που υπήρχε στη δεξαμενή από  το Σεπτέμβριο έως και τα τέλη του Δεκέμβρη είχε αναγκάσει το Τοπικό Συμβούλιο, με την άδεια της ΔΕΥΑΧ,  να κλείνει την παροχή του δικτύου ύδρευσης  της πόλης από τις 18:00 έως και τις 07:00 της επόμενης μέρας. Σταδιακά από τις 20:30 η παροχή άρχιζε να ελαττώνεται, και μετά τις 22:30 διακοπτόταν, ενώ η  κανονική ροή επανερχόταν  μετά τις 07:00 κάθε μέρα.

Ο πρόεδρος των Καρυών, Δημήτρης Κρητικός, τονίζει ότι το κλείσιμο της κεντρικής παροχής ήταν αναπόφευκτο γι’ αυτό το διάστημα, αλλά έχοντας συναίσθηση όμως της ανάγκης υδροδότησης του κόσμου, επισημαίνει ότι δεν είναι ευχάριστο να κλείνουν τις βάνες  και να μην επιτρέπουν στον κόσμο να απολαύσει το πολύτιμο αγαθό του πόσιμου νερού, γι’ αυτό διαβεβαιώνει  ότι δε θα κάνουν κατάχρηση της δυνατότητας που έχουν.

Και το Βροντάδο

Η επάρκεια έχει επιτρέψει στη ΔΕΥΑΧ  να καλύπτει καθημερινά και μέρος των αναγκών του Βροντάδου, τροφοδοτώντας το δίκτυο του με 600 κ.μ. που διοχετεύονται στη γεώτρηση του Ζουμή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ