1.3.2017 8:33

Άφησε την τελευταία του πνοή υπέρ συσσιτίων

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Κοντάρι ο 70χρονος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ματθαίου Κοφινά Πλάτων Γκιάλης, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία της ετοιμασίας και διανομής των συσσιτίων της Μητρόπολης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνεργατών του πρέπει να αποδήμησε σήμερα νωρίς το πρωί, γιατί πήγαινε κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις γύρω στις 05:00 ή 06:00, ανάλογα με τις ανάγκες παρασκευής του φαγητού που προέβλεπε το πρόγραμμα.

Το άψυχο σώμα εντόπισε γύρω στις 07:30 ιδιώτης εθελοντής ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα παρασκευής του συσσιτίου. Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται η Αστυνομία και ιδιώτης γιατρός της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος ιερέα Νίκο Μακρή, λόγω του δυσάρεστου συμβάντος δεν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή διαδικασία διανομής των τροφίμων.

Θα τον θυμόμαστε με ιδιαίτερη συγκίνηση καθισμένο στην αυλή του Αγίου Ματθαίου του Κοφινά να φτιάχνει με φύλλα φοίνικα και να μοιράζει τους σταυρούς των Βαϊων, σε ανάμνηση της υποδοχής του Ιησού κατά την είσοδο του στα Ιεροσόλυμα, όπου οι δρόμοι ήταν σπαρμένοι με βάγια. Σήμερα ο ίδιος έφτασε στο τέρμα της δικής του πορείας αφήνοντας πίσω μια πολύ ωραία ανάμνηση και παρακαταθήκη ανθρώπινης και ιερατικής διαδρομής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ