23.11.2019 14:22

Αεροπόρου Ροδοκανάκη: Δρόμος με ιστορία και μέλλον…

Επί Δημοτικής Αρχής Π. Βρουλή (2006 – 2010) οι καταστηματάρχες και λοιποί ενδιαφερόμενοι της οδού Αεροπόρου Ροδοκανάκη (στην Φάρκαινα), πρότειναν την αναβάθμιση του δρόμου με διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια και κυκλοφοριακές επιβραδυντικές διατάξεις για να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα και να ηρεμήσει – κυκλοφοριακά – η περιοχή.

Για πολλούς λόγους, (αν και η πρόταση ήταν απόλυτα εφαρμόσιμη) η Δημοτική Αρχή δεν ανταποκρίθηκε.

Στο μεταξύ συνέβησαν αρκετά τροχαία, με τελευταίο θύμα την κ. Μ. Κασσουδάκη, ως αποτέλεσμα της πλήρους κυκλοφοριακής αναρχίας της οδού από την αρχή της (φανάρια Φάρκαινας) μέχρι το τέλος της (φανάρια Βερίτη) και των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσονται.

Σήμερα: (12 χρόνια μετά), οι ενδιαφερόμενοι στους οποίους έχουν προστεθεί πελάτες καταστημάτων, χρήστες των αθλητικών χώρων, σπουδαστές του Σχολείου Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και εντός ολίγου πρόσθετη κυκλοφορία από την επέκταση της οδού Ι. Χρήστου μέχρι Αερ. Ροδοκανάκη, επανέρχονται για το αυτονόητο, την αναβάθμιση του δρόμου όπως προβλέπουν οι σύγχρονες διευθετήσεις και βοηθούν – οικονομικά – τα ευρωπαϊκά προγράμματα αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού της πόλης, με τα κουσούρια που μας «φιλοδώρησαν» οι προηγούμενες Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή δια των Υπηρεσιών τους, αφαιρεί από τον Δήμο Χίου οποιαδήποτε δικαιολογία για αρνητική θέση στο αίτημα που διατυπώθηκε από τους ενδιαφερόμενους, το οποίο μπορεί και να χρηματοδοτηθεί.

Εξ’ άλλου: οποιαδήποτε προσπάθεια για να ξανακερδίσουμε τον χαμένο τουρισμό, δεν θα ευδοκιμήσει όσο οι υποδομές μας είναι του προηγούμενου αιώνα… και η ποιότητα ζωής μας το ίδιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ