18.5.2016 10:47

Αεροπορική επαναπροώθηση από τη Χίο στα Άδανα

Μόλις 4 πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν από τη Χίο στην Τούρκια στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη γείτονα χώρα. Η επαναπροώθηση, η δεύτερη που πραγματοποιείται από τη Χίο από τις 20 Μαρτίου, έγινε με ναυλωμένο αεροπλάνο της «Astra Airlines» που είχε προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.

Η αρχική λίστα της Αστυνομίας περιελάμβανε 12 άτομα όμως το βράδυ της Τρίτης τα 8 υπέβαλλαν αίτημα ασύλου κι έτσι μεταφέρθηκαν μόλις 4 άτομα.

Να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 2.600 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο πάνω από 2.400 άτομα. 

Παράλληλα το βράδυ της Τρίτης αναχώρησαν για τον Πειραιά 11 συνολικά άτομα, έπειτα από σχετική άδεια μιας και διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Την ώρα πάντως που το νησί είναι ασφυκτικά γεμάτο από μετανάστες ανησυχία προκαλεί ότι το πρωί της Τετάρτης αφίχθησαν ακόμα 98 άτομα, η πρώτη μεγάλη άφιξη μετά από σχεδόν δύο μήνες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ