10.9.2012 18:20

Αδύναμη ακόμη και για να γνωμοδοτήσει...

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ... ΚΑΝΕΙΣ

 
Γιατί να αντικαταστήσει τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής ο Δήμαρχος; Για να του προκύψουν τίποτα πιο δραστήρια και να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του; Μια χαρά από ότι φαίνεται εξυπηρετεί τον Δήμο Χίο η στασιμότητα και η αφάνεια της Επιτροπής, το ρόλο της οποίας επιχαίρει με την παρακάτω απάντηση που απέστειλε, γνωρίζοντας βεβαίως πολύ καλά και ο ίδιος ότι «Κρείττον του λαλείν το σιγάν.»
Στην απάντησή του αναφέρει:  
 
«κ. Κατσαράκη,
Η τουριστική προβολή και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας δεν είναι «αβγό να το ρουφήξεις», ιδιαίτερα σήμερα που μετά την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη, οι Δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οργανωτικά και οικονομικά.
Σταματήστε λοιπόν να στοχοποιείτε την Επιτροπή του Δήμου, υπαλλήλους και αιρετούς, γιατί η τακτική που ακολουθείτε θα στραφεί εναντίον σας.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο σε μια ακριτική περιοχή, όπου τα εισιτήρια ακτοπλοικά και αεροπορικά είναι απαγορευτικά για τον περισσότερο κόσμο που επιθυμεί να επισκεφθεί το νησί μας.
Αντί λοιπόν να μας πυροβολείτε, συστρατευτείτε, ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην προσπάθεια να αποκτήσει η Χίος προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον του τουρισμού ανήκει στην κρουαζιέρα και αυτές οι υποδομές είναι απαραίτητες.
Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλετε καλύτερα και αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του τουρισμού».
 
Απάντηση απέστειλε και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Π. Κ. Μούνδρος στην οποία αναφέρει:
 
κ. Διευθυντά
 «Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως πρόεδρος της ΔΕΤΠ, γνώριζα ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ίσως η δυσκολότερη τουριστικά, τα τελευταία χρόνια. Στόχος μου, δεν ήταν να «πλημμυρίσω» τη Χίο με τουρίστες, τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Γνωρίζετε, ως πολίτης αλλά και ως επιχειρηματίας, ότι η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού είναι το δυσκολότερο σημείο στην τουριστική προβολή, καθώς και  τα δεδομένα συνεχώς  αλλάζουν, και τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα. Ο καιροσκοπισμός στο κομμάτι του τουρισμού, όχι μόνο δεν αποδίδει αλλά αντίθετα «τσαλακώνει» κάθε σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια, που πιστεύω ότι θα τη διακρίνετε, αν δείτε συνολικά το έργο μας και όχι αποσπασματικά .
Παράλληλα οφείλω να σας ξεκαθαρίσω  ότι πρωτίστως ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός, καθώς ποτέ μου δεν σκέφτηκα με αυτό το κριτήριο, στηρίζω, υποστηρίζω και ενστερνίζομαι νέες ιδέες και ανθρώπους, καθώς είναι οι πρεσβευτές του μέλλοντος.
Καμία συνεδρίαση της επιτροπής δεν είναι κλειστή για το κοινό και για τους ανθρώπους που θέλουν να παρέμβουν, να διορθώσουν και να προτείνουν θέματα , καθώς ο γνωμοδοτικός μας ρόλος σε αυτό ακριβώς στηρίζεται.
Αν βέβαια υπάρχουν άτομα και πολίτες, που θεωρούν ότι πρέπει να φέρουν την «ταμπέλα» του μέλους, για να καταθέσουν προτάσεις, αυτό χαρακτηρίζει τους ιδίους και τις επιδιώξεις τους και όχι συλλογικά το όργανο.
Επαναλαμβάνω ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές, η πρόκληση δημοσιοποιείται  και κάθε ευαισθητοποιημένος με το θέμα πολίτης είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτος αλλά και χρήσιμος στην επιτροπή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ