10.7.2015 10:20

Το αδιαχώρητο στο Μερσινίδι

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων από τα έναντι τουρκικά παράλια. Τελικά ο χθεσινός αριθμός έκλεισε στα 617 άτομα ενώ σήμερα το πρωί το Λιμεναρχείο Χίου περισυνέλλεξε πάνω από  350 άτομα.

Συνολικά επενέβη σε 8 περιστατικά και συγκεκριμένα σε Καταρράκτη, ΔΕΗ, Δασκαλόπετρα, Παναγιά, θαλάσσια περιοχή Παναγιάς, Αγία Ερμιόνη, Αγιά Φωτιά, θαλάσσια περιοχή βόρεια Οινουσσών.

Φουλάρισε το Μερσινίδι

Οι συνεχείς αφίξεις όπως αναμένονταν δημιούργησαν ασφυκτικές καταστάσεις στο Κέντρο Μεταναστών και στον Καταυλισμό του Μερσινιδίου όπου η μέγιστη χωρητικότητα ανέρχεται στα 250- 300 άτομα.

Ήδη στις εγκαταστάσεις φιλοξενούνται 750 άτομα ενώ αναμένεται να μεταφερθούν και τα σημερινά 350 άτομα.

Φουλάρει και το πλοίο της γραμμής

Σανίδα σωτηρίας για το Μερσινίδι αποτελεί ο σχεδιασμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου που σε συνεργασία με το Αλλοδαπών στην Αθήνα θα μεταφέρουν πάνω από 600 άτομα με το σημερινό δρομολόγιο της γραμμής για Πειραιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λόγω του έκτακτου της κατάστασης άλλοι έχουν λάβει τα χαρτιά τους από τη Χίο ενώ άλλοι αναμένεται να τα λάβουν από την Αθήνα.

Και δεύτερο δακτυλοσκοπικό μηχάνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει προχωρήσει στην παραγγελία και δεύτερου δακτυλοσκοπικού μηχανήματος ώστε να μπορεί να καταγράφει και συνεπώς να αποδεσμεύει πολύ περισσότερο κόσμο σε ημερήσια βάση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ