17.10.2015 12:23

«Αδειάζουν» Λαμπρινούδη οι εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι»

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ», ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Την άμεση αντίδραση των εργαζομένων στη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» προκάλεσαν οι καταγγελίες του συνδυασμού Λαμπρινούδη εντός του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ότι εργαζόμενοι πιέζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πρόσφυγες και μετανάστες του κήπου, εντός ωραρίου.

«Όλοι οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν αν θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ή όχι. Κάνεις δεν μας υποχρέωσε να βρισκόμαστε εκεί. Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άνθρωποι πρόσφυγες- θύματα του πολέμου... σταθήκαμε δίπλα τους. Ο καθένας μας όπως μπορεί, κάτω από πνεύμα αψογης συνεργασίας με τις διοικήσεις μας. Η εθελοντική μας παρουσία- προσφορά δεν επιβάρυνε την λειτουργία των δομών μας, αφού πάντα φροντίζουμε οι ωφελούμενοι μας να έχουν εξυπηρετηθεί και ποτέ δεν απουσιάζουν όλοι οι εργαζόμενοι από τις δομές. Υπάρχει προγραμματισμός σε κάθε τι που κάνουμε», αναφέρει σε απάντησή της η πρόεδρος των εργαζομένων Α. Γιακούμα τονίζοντας παράλλξλα ότι:  «Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Χίο, συνομιλώντας με τους συναδέλφους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες, έχω να μεταφέρω εμπειρίες ζωής, γεμάτες ανθρωπιά και συναισθήματα.... Όχι όμως εξαναγκασμό.....». 

«Λυπάμαι με ανθρώπους που δεν στέκονται δίπλα μας αναγνωρίζοντας την προσφορά και την χρησιμότητα μας. Ίσως αυτό αποδεικνύει και την διαφορετικότητα μας», καταλήγει η ίδια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ