19.3.2016 10:15

Αδειάζει από πρόσφυγες και μετανάστες η Χίος, γεμίζει ο Πειραιάς

1.500 ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ TERAJET ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΤΟ BLUE STAR PATMOS ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου θα αναχωρήσει τελικά, για το λιμάνι του Πειραιά πλήρες επιβατών το πλοίο «Terajet» που από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Χίου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε εντολή απόπλου του πλοίου το οποίο θα επιβιβάσει πάνω από 1.500 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπει και το πρωτόκολλο μεταφοράς του.

Παράλληλα νωρίς το πρωί του Σαββάτου έδεσε στο λιμάνι της Χίου, το πλοίο «Blue Star Patmos» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανά θα αναχωρήσει την Κυριακή για τον Πειραιά με πάνω από 1.500 άτομα.

Η κατάσταση στη Χίο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής παρέμεναν στο νησί εγκλωβισμένοι 2.785 πρόσφυγες και μετανάστες από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτούς προστέθηκαν 205 άτομα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ