12.11.2014 20:48

Αδειάστε μας το λιμάνι των Μεστών

ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΡΥΜΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΖΗΤΑ Η Μ. ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ

Την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για την απομάκρυνση από το λιμάνι των Μεστών του ναυαγίου του πλοίου «YUSYF CEPNIOGLOU» και του ρυμουλκό πλοίο «ΧΡΗΣΤΟΣ IVII», ζητά με αναφορά της η βουλευτής Χίου Μ. Σταυρινούδη.

 «Εδώ και περίπου 45 ημέρες έχει καταπλεύσει στο λιμάνι των Μεστών - και έχει κυριολεκτικά καταλάβει μεγάλο μέρος της προβλήτας του λιμανιού - το πρυμναίο τμήμα του ναυαγίου του πλοίου «YUSYF CEPNIOGLOU». Το  τμήμα αυτό αποτελεί μέρος του ναυαγίου πλέον του εν λόγω Φορτηγού πλοίου, το οποίο ανελκύσθηκε στις 08/03/2014 μετά τη προσάραξή του στο ΒΔ άκρο της  νήσου Μυκόνου. Μεταφέρθηκε με το ρυμουλκό πλοίο «ΧΡΗΣΤΟΣ IVII» τελείως ξαφνικά, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση των Αρχών και των κατοίκων, πάνω σε μια πλωτή δεξαμενή και έχει αποτεθεί στο πιο ενεργό τμήμα του λιμανιού.

Έτσι, έχει καταληφθεί ένα τμήμα 50 χ 70 μέτρων του λιμανιού των Μεστών - και μάλιστα στην θέση που λόγω καταλληλότητας χρησιμοποιείται από τα επιβατηγά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια  - από ένα αντιαισθητικό και ενδεχομένως επικίνδυνο όγκο. Στην αρχή, όπως με πληροφόρησαν, θα απέπλεαν εντός των επομένων ημερών για την Τουρκία όπου θα κοπεί το πλοίο, αλλά οι μέρες περνούν και το ναυάγιο παραμένει, ενώ πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι το ρυμουλκό πρόκειται να αποπλεύσει και να «παρατήσει» στο λιμάνι μας την πλωτή δεξαμενή με το επικίνδυνο και επιβλαβές φορτίο της» αναφέρει η βουλευτής ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του ρυμουλκου και του ναυαγίου .

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ