4.3.2017 10:27

"Άδειασμα" της κυβέρνησης από την ΕΛΣΑΤ, βλέπει ο Ν. Μηταράκης

Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους χιλιάδες πολίτες που περιμένουν επί μήνες να εκδοθεί η σύνταξή τους, υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής τομεάρχςη της ΝΔ για θέματα Εργασίας και βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης , με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη η συγκεκριμένη ανακοίνωση επιβεβαιώνει τους φόβους της ΝΔ και τις ανησυχίες που υπήρχαν για τον τρόπο υπολογισμού και γίνεται λόγος για «άδειασμα» της κυβέρνησης από την ΕΛΣΤΑΤ. Ο λόγος είναι ότι για πρώτη φορά δηλώνεται επίσημα ότι ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛΣΤΑΤ το Νοέμβριο του 2016, έξι μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Μηταράκης θεωρεί ότι η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που η κυβέρνηση προσπαθεί να διακυβερνήσει τη χώρα, καθώς καμία νέα σύνταξη δεν μπορεί να υπολογιστεί. Αποτέλεσμα είναι σήμερα η κυβέρνηση να «τρέχει να προλάβει καταθέτοντας σχετική τροπολογία. Κάτι που θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία έκδοσης συντάξεων», επισημαίνει ο κ. Μηταράκης.


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ