22.11.2019 14:42

ΑΔΕΔΥ Χίου: Συγκέντρωση παναιγαιακής διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου

Να εντείνουν την προσπάθεια για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο και μέσο, καλεί με ανακοίνωσή της τους Χιώτες η ΑΔΕΔΥ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι : «Όσοι έταζαν κλείσιμο των Hot Spots σήμερα εισηγούνται τη δημιουργία νέων, μεγαλύτερων σε χωρητικότητα (5000 plus) οδηγώντας σε ασφυξία πρόσφυγες και κατοίκους είναι έκθετοι στα μάτια του λαού! Η κατάσταση με τα κλειστά κέντρα θα γίνει ακόμα χειρότερη, όπως και συνολικά με τα νέα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης!

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, θεωρεί πως είναι ντροπή να υπάρχουν σήμερα στην χώρα μας και σε άλλες «πολιτισμένες» καπιταλιστικές χώρες στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού ανθρώπων.Να υπάρχουν φυλακισμένοι, απομονωμένοι και χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους.

Ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας συμβαίνει γιατί υπάρχει η άθλια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας-Τουρκίας. Οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στα νησιά, τα οποία λειτουργούν ως φυλακές.

Οι συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά και δεν τους επιτρέπουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, έχουν μεγάλες συνέπειες και στη ζωή των ντόπιων κατοίκων. Τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα οξύνονται, αφού οι υποδομές υγείας, παιδείας , ασύλου, διεθνούς προστασίας , φύλαξης   κλπ, αδυνατούν να ανταποκριθούν».

Παράλληλα καλεί σε παναιγαιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Βουνακίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ