8.3.2024 11:46

ΑΔΕΔΥ: "Καμία δίωξη του αγώνα των νησιωτών"

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας

Στις 11 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η δίκη για τα γεγονότα με το οχηματαγωγό πλοίο «Πελαγίτης», ανήμερα των Θεοφανίων του 2022, όταν εκατοντάδες Χιώτες, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και μαζικών φορέων, αιρετοί της τοπικής και περιφερειακής Διοίκησης, κινητοποιήθηκαν (300 αναφέρονται στο κλητήριο θέσπισμα), αντιδρώντας στη δημιουργία της νέας δομής προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος.

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση με την επικείμενη δίκη των εκλεγμένων των σωματείων και μαζικών φορέων του νησιού, των στελεχών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, των στελεχών της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο «Πελαγίτης».

Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, ενάντια στη δημιουργία κέντρων κράτησης της ΕΕ έχει αποτέλεσμα και μπορεί να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Γι’ αυτό για ακόμα μια φορά αξιοποιούνται οι διώξεις και η τρομοκρατία. Φαίνεται πως αυτή είναι η ταχτική της κυβέρνησης, όταν πιέζεται από τους λαϊκούς αγώνες. Το βλέπουμε και τώρα με τις διώξεις και τη βία κατά των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στην ποινικοποίηση της απεργίας- αποχής στον κλάδο των Εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στην αντιδραστική και αντιεπιστημονική Αξιολόγηση που οδηγεί στη κατηγοριοποίηση Σχολείων, Εκπαιδευτικών, Μαθητών κλπ.

Η δίκη αυτή λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ (σύμμαχο της κυβέρνησης)συνεχίζεται. Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει "γη και ύδωρ "στους Νατοϊκούς, ΕυρωΑτλαντικούς συμμάχους! Τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, τη στιγμή που στέλνει τη φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού στο "στόμα του λύκου" στην Ερυθρά Θάλασσα για την εξυπηρέτηση των ΕυρωΑτλαντικών συμφερόντων και αυτών της ντόπιας Αστικής Τάξης!

Τη στιγμή αυτή εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των υπό δίωξη συμπατριωτών μας και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως τίποτα δε θα μας σταματήσει.

 Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τους μαζικούς, οργανωμένους και αποφασιστικούς αγώνες των σωματείων μας !!!

Δεν εκφοβιζόμαστε, δε λυγίζουμε!!

Το λέμε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά:

"Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα νησιά"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ