22.10.2013 17:24

Α.Δ.Α.: "Ανάγκη διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Αιγαίου"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

“Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό, τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά κυρίως την πολιτική βούληση να διαχειριστεί τους φυσικούς πόρους της περιοχής του Αιγαίου προς όφελος των νησιωτών και με σεβασμό στο περιβάλλον”.

Αυτό υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας ΑΔΑ κα Χριστιάνα Καλογήρου στη Διεθνή Ημερίδα του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος και χαρακτήρισε ως μοναδική λύση για τα προβλήματα της χώρας,  τη σημαντική συνεργασία των ιδιωτών, του Δημόσιου τομέα  και του επιστημονικού κόσμου. Η κα Καλογήρου επεσήμανε την ανάγκη της διαχείρισης ιδιαίτερα των υδατικών πόρων των  νησιών του Αιγαίου, λόγω της συνεχούς μείωσης των αποθεμάτων και της διαρκούς αύξησης των αναγκών, οι οποίες φτάνουν ως και 40.000.000 κυβικά μέτρα ανά έτος σε μεγάλα νησιά.

Αναφερόμενη επίσης στη συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, χαρακτήρισε ως καινοτόμο και πρωτοποριακό το πρόγραμμα που άμεσα θα εφαρμοστεί στη Λήμνο, με το οποίο βάσει ενός ψηφιακού συστήματος  έγκαιρης προειδοποίησης, θα υποστηρίζεται η λήψη αποφάσεων για τη διασφάλιση της ποιότητας και τη διαχείριση της ποσότητας των υδατικών πόρων.

Τέλος η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι η διακυβέρνηση των φυσικών πόρων στα νησιά του Αιγαίου γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των νησιωτών με παράλληλο ,όμως, το σεβασμό στο περιβάλλον και στόχο το ελάχιστο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ