4.7.2016 10:30

97 επικίνδυνα σημεία στο οδικό μας δίκτυο

14 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." ΚΑΤΑΡΤΙΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Προτάσεις για έργα αποκατάστασης σημαντικών κυκλοφοριακών προβλημάτων σε 97 σημεία του  εθνικού και επαρχιακού μας οδικού δικτύου που παρουσιάζουν μειωμένη οδική ασφάλεια, έχουν καταγραφεί σε τέσσερις μελέτες  τις οποίες κατάρτισε η εταιρία "Εγνατία Οδός Α.Ε." για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι προτάσεις  παρουσιάστηκαν την Τρίτη 28 Ιουλίου από στελέχη της Διεύθυνσης Έργων Οδικής Ασφάλειας της Εταιρείας στους Προϊσταμένους και στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Χίος

Στη Χίο εξετάστηκαν 41,6 χλμ. εθνικού και 197,8 χλμ. επαρχιακού οδικού δικτύου και προτείνονται στις μελέτες επεμβάσεις σε συνολικό μήκος δρόμων 14 χλμ., για το οποίο το συνολικό εκτιμώμενο κόστος των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 1,7 εκ. ευρώ.

Περιφέρεια

Στο πλαίσιο του συνόλου των τεσσάρων  μελετών  εξετάστηκαν 135 χλμ. εθνικού οδικού δικτύου και 789 χλμ. επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και προτείνονται παρεμβάσεις σε 417 θέσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που παρουσιάζουν μειωμένη οδική ασφάλεια με βάση τα επίσημα στοιχεία των ατυχημάτων που έχουν συμβεί. 

Βελτίωση

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας  Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου  Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Γενικός Διευθυντής  Γιώργος Σπανέλλης,  ζήτησαν από την "Εγνατία Οδό Α.Ε." να  τους σταλούν άμεσα οι μελέτες, για  να εξεταστούν με στόχο την αξιοποίηση τους στο πλαίσιο των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου που προγραμματίζονται σε κάθε νησί. Ταυτόχρονα θα  υποβληθεί και σχετική πρόταση για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα  "Βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας" που έχει εκδοθεί από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

 «Στόχος μας είναι να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και να σώσουν ανθρώπινες ζωές σε όλα τα νησιά»δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Περιφέρειας  Β. Αιγαίου Θ. Βαλσαμίδης.

Στο επόμενο πρόγραμμα

Από το πρόγραμμα και τη διαδικασία προσπάθησε να επωφεληθεί και ο δήμος Χίου, αλλά δεν του το επέτρεψε η προϋπόθεση ότι έπρεπε οι προτάσεις να έχουν ενταχθεί στον Εθνικό Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό που καταρτίστηκε πριν το 2010.

«Ενδιαφερθήκαμε να εντάξουμε τα τμήματα των δρόμων απο το αεροδρόμιο έως τη Μπέλλα Βίστα, από τα Ταμπάκικα έως τους Τρείς Μύλους Βροντάδου και το δρόμο παράκαμψης της πόλης της Χίου, που είναι οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι του αστικού δικτύου της κεντρικής Χίου, αλλά  δεν είναι δυνατόν. Θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε στο νέο πρόγραμμα που έχει εκδοθεί από την Ενδιάμεση Διαχειριστική αρχή», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Χίου Στρατής Γδύσης, ο οποίος εκδήλωσε το σχετικό ενδιαφέρον και είχε τις απαραίτητες επαφές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ