22.5.2013 13:32

Το 90% των περιστατικών μπορεί να αντιμετωπιστεί λένε οι δερματολόγοι

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

Εννέα στα δέκα μελανώματα αν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Την παραπάνω επισήμανση κάνουν οι δερματολόγοι, συμβουλεύοντας όλους να παρατηρούν πιθανές αλλοιώσεις στο δέρμα τους και να σπεύδουν στο γιατρό όταν κάτι τους φαίνεται περίεργο.
Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας οργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου την καθιερωμένη πλέον για πάνω από δέκα χρόνια, Ευρωπαϊκή ημέρα για την πρόληψη του μελανώματος.
Στην Ελλάδα, αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των ατόμων που επισκέπτονται δερματολόγο κατά τη διάρκεια της ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος (27-31 Μαΐου). Την εβδομάδα αυτή, το 2012 πανελλαδικά, διαγνώστηκαν 30 περιστατικά με υποψία μελανώματος και 81 περιστατικά με άλλου είδους καρκίνου του δέρματος.
Φέτος, από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, όσοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε εξέταση διάγνωσης μελανώματος μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας στα ιατρεία τους ή σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Οι συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις είναι δωρεάν και θα γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Όσοι επιθυμούν  να κλείσουν ραντεβού μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:
Α. Βενέτου Νοσοκομείο Χίου 2271350100
Σ. Γεραζούνης Πολυτεχνείου 21 2271021525
Β. Φαρμάκης Πολυτεχνείου 31 2271081808

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ