23.2.2017 19:01

«9 στις 10 αεροπορικές δεν ήξεραν που είναι η Χίος στον χάρτη» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τη σκληρή πραγματικότητα που εδώ και χρόνια αρνείται να δει η Χίος, ότι δηλαδή το νησί είναι εξαφανισμένο από το δίκτυο τουριστικών προορισμών της Ευρώπης, διαπίστωσε ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο κορυφαίο διεθνές φόρουμ αεροπορικών εταιρειών «Connect 2017» που πραγματοποιείται στη Γαλλία.

Οι επαφές του Δήμου

Από τον αρχικό κατάλογο των 20 εταιρειών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε επαφές με 10 αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, από χώρες όπως η Γερμανία, η Σκανδιναβία και η Ιταλία όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε, η Χίος παρά τις προσπάθειες ετών παραμένει εκτός ταξιδιωτικών προορισμών με τους περισσότερους εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών να δηλώνουν άγνοια ακόμα και για την ύπαρξη της.

«Από τους 10 εκπροσώπους, οι 9 δεν ήξεραν καν που είναι η Χίος στον χάρτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος θέλοντας να καταδείξει ότι ο δρόμος της προσέλκυσης τουριστών από την Ευρώπη είναι ακόμα μακρύς.

Όπως εξήγησε στο politischios.gr οι περισσότερες εταιρίες με τις οποίες συνομίλησε ναι μεν είναι θετικές ωστόσο βασικό ζητούμενο αποτελούν οι προωθητικές ενέργειες του Δήμου Χίου στην ευρωπαϊκή αγορά ώστε οι εν δυνάμει επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί μας ως προορισμό και τελικά να το επιλέξουν.

«Οι κινήσεις που κάνουμε αφορούν την τουριστική περίοδο του 2018. Επιστρέφοντας στη Χίο θα αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας στο φόρουμ και θα αποφασίσουμε αν θα πρέπει να συμμετάσχουμε και στο δεύτερο φόρουμ που διοργανώνεται τον Απρίλιο. Το γεγονός όμως ότι για πρώτη φορά η Χίος συστήνεται στους κορυφαίους tour operators είναι από μόνο του θετικό», προσέθεσε ο κ. Καράλης.

Η συμμετοχή του Δήμου συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιμελητήριο Χίου, ενώ η προετοιμασία της παρουσίας του νησιού στο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία  της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και του Συλλόγου Ιδιοκτητών  Ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ