15.10.2013 11:32

8ετής φυλάκιση για την Αλβανική εγκληματική οργάνωση της Χίου

3 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΩΤΕΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με 8ετή κάθειρξη καταδίκασε το μονομελές Εφετείο Μυτιλήνης 4 άτομα, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε παράλληλα με τη γνωστή συμμορία των Locos, πολύ πριν το 2011 οπότε και έγινε ευρέως γνωστή η δράση τους μετά τις αποκαλύψεις της Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από τη δικογραφία τα 4 άτομα είχαν συστήσει οργάνωση με σκοπό τον έλεγχο της τοπικής αγοράς ναρκωτικών ενώ πολλές φορές στο παρελθόν είχαν έρθει σε σύγκρουση με την ηγετική ομάδα των Locos για το ποιος τελικά θα επικρατήσει στην εμπορία ναρκωτικών στο νησί.

Στη συγκεκριμένη συμμορία συμμετείχαν οι Αλβανοί αδελφοί Μανώλης και Φρέντυ Γκίκα, ο 31χρονος Παν. Πάτρας καθώς και ακόμα ένας Χιώτης ο Ν. Μοραΐτης.

Ωστόσο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης Ανακριτής και Εισαγγελέας είχαν επιβάλει περιοριστικούς όρους σε 3 από αυτούς δηλαδή τον Μ. Γκίκα, τον Π. Πάτρα και τον Ν. Μοραϊτη ενώ ο «μεγάλος Αλβανός» όπως ήταν ευρέως γνωστός στην πιάτσα ο Φρέντυ Γκίκα παραμένει φυλακισμένος στο Κορυδαλλό εκτίοντας ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα.

Εξαφανίστηκαν από τη δίκη

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι Π. Πάτρας και Ν. Μοραΐτης  εμφανίστηκαν στο μονομελές Εφετείο της Μυτιλήνης την πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, αντιλαμβανόμενοι όμως ότι η απόφαση θα είναι καταδικαστική εξαφανίστηκαν με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους.

Έτσι αργά το βράδυ της Κυριακής τα στελέχη της Ασφάλειας Χίου αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν και συνέλλαβαν τον Π. Πάτρα ενώ θέμα χρόνου θεωρείται και η σύλληψη του Ν. Μοραίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προσδιορισμός "Αλβανική" εγκληματική οργάνωση προήλθε από την Αστυνομία αφού τα δύο αδέρφια ήταν αυτοί που τη δημιούργησαν διοχετεύοντας ναρκωτικά από την Αλβανία ενώ στην πλειοψηφία τους οι συνεργοί ήταν αλβανικής υπηκοότητας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ