4.5.2016 22:00

88.000 ευρώ από τη Μαγιόρκα στη Χίο για το προσφυγικό

Στις 88.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό της οικονομικής βοήθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μαγιόρκας προς τον Δήμο της Χίου και αφορά σε ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις προσφυγικές ροές που έχει δεχθεί η Χίος.
 
Τα χρήματα αυτά αφορούν στην αγορά ενός μηχανήματος JCB για τον καθαρισμό παραλιών και άλλων δημόσιων χώρων, ιατρικό εξοπλισμό,  φαρμακευτικό υλικό και εργατοώρες για τον καθαρισμό και επισκευές σε δημόσιους χώρους. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επαφή με τη Μαγιόρκα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LADDER, στη Μάλτα, ταυτόχρονα με τη Σύνοδο Κορυφής, στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος της Χίου. Ακολούθησε σειρά επαφών και συναντήσεων. 
Τον προηγούμενο Μάρτιο είχε, επίσης, πραγματοποιηθεί επίσκεψη εκπροσώπων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μαγιόρκας στη Χίο και έπειτα από συσκέψεις και αλλεπάλληλες επικοινωνίες είχαμε εποικοδομητική εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ