27.8.2012 15:32

80% και φέτος η επιτυχία της Χίου (BINTEO)

- Η ΚΡΙΣΗ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με ποσοστό που φθάνει το 80%, η Χίος για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή των επιτυχιών σε πανελλαδικό επίπεδο αφού 8 στους 10 μαθητές από όλα τα Λύκεια του νησιού κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο ανώτατο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

Έτσι με βάση τα στοιχεία της δευτεροβάθμιας από τους 548 επιτυχόντες οι 228 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα από τα ΑΕΙ και οι 320 σε ΤΕΙ. Η ομάδα Α’ του ΕΠΑΛ είχε ποσοστό επιτυχίας 45% ενώ από την Ομάδα Β΄ από όλα τα λύκεια του νησιού πέτυχαν 7 μαθητές.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον «π» η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλυσίδου, η πλειονότητα των μαθητών πέτυχαν την εισαγωγή του στις λεγόμενες «καλές» σχολές από την άποψη της επαγγελματικής αποκατάστασης.

«Φέτος υπήρξε μία πιο ορθολογική διαχείριση από τους μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι μαθητές με πολύ καλές βαθμολογίες που άγγιζαν το άριστα, δεν κατευθύνθηκαν αποκλειστικά σε νομική ή ιατρική. Κοίταξαν ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και εκεί κατευθύνθηκαν. Όμως σε αυτό η αλήθεια είναι ότι συνέβαλλαν και οι γονείς και πλέον παρατηρούμε ότι το τρίπτυχο μαθητής- σχολείο- γονέας αρχίζει μετά από πολλά χρόνια να λειτουργεί ξανά», τόνισε η κ. Βλυσίδου. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ