14.10.2013 10:52

718 αιτήσεις για 118 θέσεις εργασίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για την εξασφάλιση ενός μικρού μεροκάματου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στις 718 έφτασαν οι αιτήσεις απόφοιτων της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που υποβλήθηκαν στον ΟΑΕΔ για την κάλυψη 118 θέσεων πεντάμηνης εργασίας του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την πάταξη της ανεργίας.

Οι 92 θα απασχοληθούν στο δήμο Χίου και οι 26 στην Περιφέρεια με μισθό 480 ευρώ το μήνα, αντί των 625 που εισέπραξαν οι δικαιούχοι από το πρώτο πρόγραμμα που απασχολήθηκαν στο δήμο και κάποιους φορείς κοινής ωφέλειας.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται η υποβολή αιτήσεων από περίπου 60 πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, που επέλεξαν να διεκδικήσουν την πρόσληψη υποβαθμίζοντας την Πανεπιστημιακή τους υπόσταση, παρά το ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους δημοτικού και δεν προβλέπει θέσεις εργασίας σε γραφεία.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, πιθανόν, θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα έναρξης και λήξης της περιόδου απασχόλησης. Θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρονικό διάστημα οι προκυρήξεις αντίστοιχων προγραμμάτων για πτυχιούχους Δευτεροβάθμιας και  Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ