22.10.2015 11:11

6.200 μετανάστες στη Χίο ! [ΦΩΤΟ]

ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσουν στεγασμένο χώρο για τη φιλοξενία 6.200 μεταναστών και προσφύγων δίνει το τελευταίο 24ωρο η Χίος,  με τις αρχές να έχουν κύριο αντίπαλο την έντονη καταιγίδα που από το βράδυ της Τετάρτης πλήττει το νησί, την ώρα μάλιστα  που οι αφίξεις ατόμων από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό. 

Η αναμενόμενη νεροποντή φαίνεται ότι έπιασε στον ύπνο τους τοπικούς φορείς που στο και πέντε αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες τους στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.

Πρώτη ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια με τον Στ. Κάρμαντζη να δίνει εντολή να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ο Δήμος Χίου παραχωρώντας προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Παράλληλα άμεση υπήρξε η κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Χίου που άνοιξε το κτίριο για τις ανάγκες στέγασης των μεταναστών.

Παρόλα αυτά εκατοντάδες άνδρες και γυναικόπαιδα έμειναν στον δρόμο, βρίσκοντας προστασία κάτω από τα υπόστεγα δημοτικών υπηρεσιών και δημόσιων κτιρίων.

Σε ότι αφορά στον αριθμό των μεταναστών στη Χίο αυτός ανέρχεται στα 6.200 άτομα ενώ μόνο χθες πέρασαν τα σύνορα περί τους 1900 πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, την Περιφέρεια και τον Δήμο, έχουν ζητήσει την προσέγγιση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. 

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το πρωί της Πέμπτης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ