15.7.2013 16:51

60 εκθέτες στην 9η Γιορτή Αγροτουρισμού

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στην Περιφέρεια για το ενδιαφέρον που επέδειξαν επιχειρήσεις, φορείς, σύλλογοι και εκθέτες εκτός Χίου που θα μετάσχουν στην 9η Γιορτή Αγροτουρισμού.

Ενδιεκτική η παρακάτω ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, και με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, διοργανώνει και φέτος την «9η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου», το διάστημα από 30 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2013. Η 9η Γιορτή Αγροτουρισμού εντάσσεται φέτος στο νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013».

            Μετά τη λήξη της διαδικασίας συμμετοχής των Εκθετών ανακοινώνεται ότι τη φετινή χρονιά στη Γιορτή θα συμμετέχουν με περίπτερο εξήντα εκθέτες. Με περίπτερα συμμετέχουν:

  • Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • ΜΜΕ, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς εναλλακτικού τουρισμού και εθελοντικές ομάδες
  • Παραγωγοί από Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λήμνο, Θράκη, Κορινθία, Σουφλί, Ορεινά Πιέρια
  • Καλλιτέχνες από τη Χίο και καλλιτεχνικά εργαστήρια από Θεσσαλονίκη Ιωάννινα και Κρήτη

Η Γιορτή πλαισιώνεται από εκδηλώσεις  μουσικές, χορευτικές, παιδικές, γαστρονομίας και  παρουσιάσεις βιβλίων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ομιλία από στελέχη του ΥΠΑΑΤ σχετική με την πιστοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα θα λειτουργούν καθημερινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και κατασκευής κοσμημάτων ενώ θα προβληθεί το έργο των εθελοντικών ομάδων του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ