14.8.2014 16:11

6 κούτες φάρμακα από τη Χίο για τον λαό της Παλαιστίνης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Τρίτη οι δράσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου,Συλλογή φαρμάκων για τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό της Γάζας και συλλογή τροφίμων για ανέργους.

Μετά από την απρόσμενη ανταπόκριση της Πρόσκλησης της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου μαζεύτηκαν 6 κούτες με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό τα οποία στάλθηκαν την Τρίτη 12-8 στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

 "Με την πραγματικά συγκινητική βοήθεια των συμπολιτών μας μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε μεγάλο αριθμό από είδη πρώτης ανάγκης (γάλα μακράς διαρκείας και εβαπορέ, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, καφέ και εν γένει τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς και είδη υγιεινής και καθαριστικά). Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν σε 150 οικογένειες ανέργων του νησιού μας την Τρίτη 12/08 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου όσες και όσους συνεισέφεραν από το υστέρημα τους  τόσο για την συλλογή φαρμάκων  όσο και για την συλλογή τροφίμων.

Ειδικότερα ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας και τον Σύλλογο Φαρμακοποιών που παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι βιώνουμε απέδειξαν έμπρακτα την Αλληλεγγύη τους και μαζεύτηκε αυτή η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που βρέθηκαν έξω από τα super markets συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ενημερώνοντας τους πολίτες καθώς και τους εργαζόμενους που μαζί με τους υπεύθυνους των super markets( Βερόπουλος,Λεβίδης,LIDL,Mαρινόπουλος, Χαρά)συνεργάστηκαν άψογα. Οι πολλές εκατοντάδες  συμπολιτών μας  και επισκεπτών του νησιού μας που γέμισαν τα καλάθια των ανέργων αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη σαν διάθεση και στάση ζωής είναι παρούσα και ζητάει τρόπους να  υλοποιείται πιο δυναμικά και πιο αποτελεσματικά.

Η  καθημερινότητα μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και πρέπει να αντιδράσουμε.Η Αλληλεγγύη αποδεικνύεται έμπρακτα ότι είναι η δύναμη μας φθάνει να το πιστέψουμε περισσότεροι.

Σας περιμένουμε όλες και όλους κάθε Πέμπτη στις 8.00μμ στον χώρο του Εργατικού κέντρου Χίου στις ανοικτές συζητήσεις μας για να διαμορφώσουμε μαζί τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ