20.6.2014 10:35

500.000 ευρώ «πέφτουν» στο κέντρο υγείας Πυργίου

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Πυργίου ύψους 500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το «Σκυλίτσειο».
Όπως ανέφερε στον «π» ο διοικητής του, Γ. Επιτροπάκης ο στόχος είναι το κέντρο υγείας Πυργίου να σταματήσει να είναι ένα άδειο κτίριο αλλά να γίνει πλήρως λειτουργικό ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
« Θα εξοπλιστεί πλήρως, θα γίνει η προμήθεια σε εξοπλισμό, σε μηχανήματα, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι θα επιστρέψουν πίσω και θα προκηρυχθούν και άλλες θέσεις ιατρών, ώστε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε να λειτουργεί από τη σύσταση του» είπε ο κ. Επιτροπάκης απαντώντας εμμέσως και στο τι πρόκειται να γίνει με τους εργαζόμενους που ενώ φαίνονται στο Πυργί απασχολούνται επί χρόνια στο Σκυλίτσειο.
Αν όλα αυτά ευοδωθούν το Κέντρο υγείας Πυργίου θα αποτελέσει μια μικρή νοσοκομειακή μονάδα πρωτοβάθμιας Φροντίδας αποσυμφορώντας τα μέγιστα το νοσοκομείο της Χίου.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός για το Πυργί μέχρι αυτή τη στιγμή βέβαια. Γιατί μπορεί η επόμενη αναμόρφωση στο σύστημα υγείας να καταργήσει και το Πυργί αφού πρώτα δαπανηθούν 500.000 ευρώ όπως εν μια νυκτί κατάργησε το ΙΚΑ αφού πρώτα έχτισε κι εξόπλισε ολόκληρο μέγαρο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ