6.9.2013 11:57

484 τα πρωτάκια φέτος

Επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες και Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισε η ΕΛΜΕ Χίου

Την πόρτα του δημοτικού σχολείου θα διαβούν για πρώτη φορά φέτος 484 πρωτάκια στα σχολεία του νησιού, όπως ενημέρωσε τον «π» ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με το σχολικό κουδούνι να αντηχεί στα αυτιά παιδιών εκπαιδευτικών και γονιών το πρωί της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εγγραφές του Ιουνίου, στα Δημοτικά μας σχολεία θα φοιτήσουν 2.819 μαθητές και στα νηπιαγωγεία 951 με τον μαθητικό πληθυσμό να μην παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με πέρσι.

Και με βιβλία

Έχει καταντήσει να θεωρείται πολυτέλεια, αλλά ναι φέτος η νέα σχολική χρονιά θα βρει τα βιβλία να περιμένουν στα σχολεία τους μαθητές και θα αποφευχθεί ο αγώνας δρόμους για την εξεύρεση μαθητικού βιβλίου. «Ήδη έχουν μοιραστεί τα βιβλία και γίνονται κι επιπλέον παραγγελίες εκεί όπου παρουσιάστηκε μεταβολή του πληθυσμού των μαθητών», σημείωσε στον «π» ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ελάχιστες ελλείψεις

Το ίδιο θετικά περιγράφονται τα δεδομένα που αφορούν στο διδακτικό προσωπικό. «Υπάρχουν ελάχιστες ελλείψεις και όπου υπάρχουν κενά θα συμπληρωθούν με τους αναπληρωτές και τους αποσπασμένους ενώ ήδη για τις ειδικότητες με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών η Πρωτοβάθμια έχει στη διάθεση της 5 καθηγητές Αγγλικών και άλλους τόσους Γαλλικών και μία θεατρικών σπουδών».

Τα ζητήματα

Κι αν από οργανωτικής πλευράς τα πράγματα φαίνονται ελπιδοφόρα,  υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη σε επίπεδο υποδομών των σχολείων, πολλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ ανοικτό και σε εγρήγορση είναι το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων από δασκάλους και καθηγητές ενάντια στις αλλαγές που προωθούνται γενικότερα στο χώρο της Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ