3.5.2012 9:33

46 προσλήψεις κοινωφελούς χαρακτήρα

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ

46 θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 5μηνης διάρκειας έχουν εγκριθεί από τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί η εταιρία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» ως Δικαιούχος φορέας στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου» με συμπράττοντες δικαιούχους  φορείς τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ, με συνολικό προϋπολογισμό 150.506,25 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής
 Για να έχουν συμμετοχής και υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να  είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Βασικό είναι το ότι πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο  σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010.
 Οι προσλήψεις  εντάσσονται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται απο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό  Ταμείο.
Το 2013                                                                                                                              Λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των επι μέρους διαδικασιών το πρόγραμμα θα επεκταθεί και για το 2013 και δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2012που προέβλεπε η αρχικός προγραμματισμός. Το πρώτο πεντάμηνο θα καλύψει την περίοδο Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2012 και το δεύτερο από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2013.
Οι σύλλογοι και τα προγράμματα
 
Oί δύο δικαιούχοι σύλλογοι θα εφαρμόσουν δύο προγράμματα ο καθένας.
 
Στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ θα προσληφθούν 28 άνεργοι για τις παρακάτω δράσεις:
1.Εξυπηρέτηση οικογενειών ανθρώπων με βαριές αναπηρίες
2.Υποστήριξη ΑμεΑ  μέσω αθλητισμού
Στα δύο πεντάμηνα θα απασχοληθούν 4 νοσηλευτές, 4 κοινωνικοί φροντιστές, 10 ανειδίκευτοι άνεργοι, 2 κοινωνικοί λειτουργοί, 2 γυμναστές ειδικής αγωγής, 2 προπονητές, 2 φυσιοθεραπευτές και 2 οδηγοί.
 Στον  Σύλλογο Καρκινοπαθών θα προσληφθούν 18 εργαζόμενοι για τις παρακάτω  τις δράσεις:
1. Παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον και υποστήριξη σε κρίση.
 2. Οργάνωση προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης με χοροθεραπεία, δραματοθεραπεία και αυτοσχεδιασμό.
Στην πρώτη ενέργεια θα παρέχεται νοσηλευτική φροντίδα κατ’ οίκον  σε καθημερινή βάση, όπου κρίνεται απαραίτητο σε καρκινοπαθείς κατά την περίοδο κρίσης και στη δεύτερη θα παρέχεται οργάνωση προγραμμάτων με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των καρκινοπαθών για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες από τη χρόνοι αδράνεια και η ανάπτυξη ομάδων αυτοβοήθειας μέσα από την κοινωνικοποίηση.
Στα δύο πεντάμηνα θα απασχοληθούν 4 νοσηλευτές, 4 ψυχολόγοι, 4 κοινωνικοί λειτουργοί, 2 επισκέπτες υγείας και 2 εικαστικοί ή ηθοποιοί, ή θεατρολόγοι ή γυμναστές .
Μόνιμα μέτρα
Οι πρόεδροι των δύο δικαιούχων φορέων Σ. Μιχάλα και Δ. Μυωτέρης με κοινή τους δήλωση αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων,α αλλά επισημαίνουν ότι είναι περιορισμένου χρόνου διάρκειας ενώ αντίθετα οι ανάγκες των συλλόγων τους είναι μόνιμες και διαρκείς, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται σωστά και μακροπρόθεσμα.                                                                                         
  «Θέλουμε να υποδείξουμε την αναγκαιότητα των δράσεων σε όλους τους φορείς της πολιτείας, αλλά θα επιμείνουμε στην ανάγκη θεσμοθέτησης μόνιμων μέτρων και υποχρεώσεων. Είμαστε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου χωρίς καμμία κρατική υποστήριξη, από τη στιγμή που υπάρχουμε όμως το κράτος θα πρέπει να μας αντιμετωπίζει και να μας χρησιμοποιεί ως συνεργάτες του, αλλά έως τώρα  εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε δράσεις  για να εντασσόμαστε σε κάποια προγράμματαπου μας δίνουν μόνο μια μικρή ανάσα για λίγο χρονικό διάστημα. Απαιτούμενο είναι η διαμόρφωση μόνιμης πολιτικής που θα στηρίζει τους καρκινοπαθείς και τα ΑμεΑ».
Η κατάθεση
Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.                     Η κατάθεση τους θα γίνεται στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Εγκρεμού 30), από τις  9:00έως και τις 14:00 τις εργάσιμες ημέρες. Η κατάθεση θα μπορεί να γίνεται και ταχυδρομικά, με αποδεικτικό εμπρόθεσμης υποβολής την ημερομηνία που θα φέρει ο φάκελος αποστολής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται  από την αναλυτική ανακοίνωση πρόσληψης που βρίσκεται αναρτημένη στις σελίδες www.kpechios.gr και www.psamea.gr καθώς και στα γραφεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, στο  τηλέφωνο 22710-20000.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ