19.5.2015 15:13

438 αιτήσεις για τη Χίο και συνεχίζουμε…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στις 438 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα  στα ΚΕΠ του νομού μας,  από πολίτες για την ένταξη τους  στο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία μόνο στην δημοτική ενότητα Χίου έχουν κατατεθεί 367 αιτήσεις, ακολουθούν η δημοτική ενότητα Αγίου Μηνά με 32, τα Μαστιχοχώρια με 11, η Ομηρούπολη και η Αμανή με 6, η Ιωνία με 5, τα Καρδάμυλα και ο Δήμος Ψαρών με 4 , οι Οινούσσες με 3 και τέλος τα Καμπόχωρα με μηδενικό αριθμό.  Ωστόσο ο καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός των 438 αιτήσεων αφορά μόνο αυτές που κατατέθηκαν στα ΚΕΠ  και όχι όσες έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή φόρμα του  υπ. Εργασίας.

Τα ιδιαίτερα  χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που έχουν οριστεί,  λειτουργούν αποτρεπτικά για πλήθος συμπολιτών μας  που επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα. « Τα 2400€ ατομικό εισόδημα και τα 4800€ οικογενειακό για ζευγάρι με δύο παιδιά είναι ελάχιστα και μη συμβατά με την πραγματικότητα. Προφανώς κάποιοι δουλεύουν και δεν το δηλώνουν για αυτό έχουν και αυτό το εισόδημα. Ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 360€ αποκλείονται από το πρόγραμμα», δηλώνουν αρκετοί συμπολίτες μας που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα επειδή δεν τηρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια. «Αν παρατηρήσετε οι περισσότεροι που θα το πάρουν τελικά το επίδομα ενοικίου, σίτισης είναι οι νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί που δουλεύουν παροδικά ή εργάζονται δίχως να δηλώνονται», καταλήγουν.

Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ο αριθμός των αιτούντων αναμένεται να αυξηθεί και άλλο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ