7.2.2014 12:35

402 κουβέρτες έφυγαν για την Κεφαλονιά

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΥΒΕΡΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Σεισμόπληκτη και η Χίος, έχει περάσει στο dna του λαού μας ως φαίνεται η αντίδραση, η αλληλεγγύη  και η δράση για την αντιμετώπιση τραγωδιών όπως οι σεισμικές καταστροφές.
Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η πρωτοβουλία της Μητρόπολης για τη συγκέντρωση κουβερτών κι εμφιαλωμένων νερών και μόλις προχθές αναχώρησε από το νησί, το πρώτο καραβάνι.
402 κουβέρτες, αριθμός ρεκόρ για δυο μέρες, συγκεντρώθηκαν στην ιματιοθήκη κι εστάλησαν στον Πειραιά με προορισμό την Κεφαλονιά, το βράδυ της Τετάρτης. Οι υπεύθυνοι εφημέριοι της ιματιοθήκης πατέρες  Αντώνιος Τσουκαλάς και Μιχαήλ Ζευγιός δεν πίστευαν στα μάτια τους από την ανταπόκριση του κόσμου, κάτι που  καταθέτει στον «π» και ο υπεύθυνος  ενημέρωσης της Μητρόπολης Χίου, π. Γ. Κωνσταντίνου.
«Συνεχής είναι η ροή πολιτών στην Ιματιοθήκη της Αγάπης της Μητρόπολης στον Άγιο Στέφανο στην Κλειδού, για την προσφορά κουβερτών για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες συγκεντρώθηκαν 402 κουβέρτες κι ακόμη συνεχίζουμε, ενώ ανάλογη ανταπόκριση υπάρχει και στη συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών», σχολίασε ο π. Κωνσταντίνου.
Η συγκέντρωση των κουβερτών και των εμφιαλωμένων νερών συνεχίζεται στα κατά τόπους γραφεία των Ναών και στην Ιματιοθήκη, από τις 13.00 ως τις 14.00 από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 πλην της Κυριακής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ