10.5.2016 11:17

40 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων μέχρι τον Οκτώβριο

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Η «CELESTYAL CRUISES»

Την αυλαία των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων στη Χίο άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής το πλοίο «Celestyal Nefeli» μεταφέροντας από τον γειτονικό Τσεσμέ 350 επιβάτες, κυρίως Τούρκους και Γερμανούς.

Το πλοίο παρέμεινε στο νησί για περίπου 4 ώρες με τους επιβάτες να έχουν την ευκαιρία της περιήγησης στα χωριά του Πυργίου και των Μεστών αλλά και της γνωριμίας με την τοπική παράδοση αφού το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου του Βερβεράτου τους καλωσόρισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Οι υπόλοιπες προσεγγίσεις

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιεροπλοίων καθ όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής σεζόν αναμένονται 40 προσεγγίσεις μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, με την «Celestyal Cruises» να αποτελεί σταθερό πυλώνα στήριξης του λιμένα της Χίου.

Η μοναδική όμως άφιξη μεγάλου κρουαζιερόπλοιου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου όπου το πλοίο «MS Europa» θα δέσει ανοιχτά του λιμένα της Χίου στις 07:00 το πρωί, ενώ θα αναχωρήσει για το Πυθαγόρειο της Σάμου στις 20:00 της ίδιας ημέρας.

Κατά τα λοιπά από τις 40 προσεγγίσεις που απομένουν οι 32 αφορούν στα πλοία της «Celestyal Cruises» ενώ τη Χίο προτιμούν για 5η συνεχή χρονιά και οι Κύπριοι με τον κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia» να πραγματοποιεί δύο αφίξεις.

Η αυλαία των αφίξεων θα πέσει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου με το πλοίο «Astoria» σημαίας Πορτογαλίας που θα δέσει στη Χίο προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει την ίδια ημέρα για τη Ρόδο.

Πηγή Φώτο: Κων/νος Αναγνώστου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ