5.3.2015 11:23

40 χιλιόμετρα «άγριας» Χίου για ντόπιους κι επισκέπτες

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Τις βάσεις εναλλακτικού τουρισμού στο νησί βάζει ο Δήμος Χίου που το ερχόμενο Σάββατο θα παρουσιάσει το εγχείρημα οργάνωσης του πρώτου δικτύου περιπατητικών διαδρομών, στις 17:30 στο παραδοσιακό καφενείο της κεντρικής πλατεία του Πυθώνα στη Βολισσό.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της συμμετοχικής προσπάθειας για την οργάνωση και λειτουργία του πρώτου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο νησί μας.

Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται από τον Δήμο Χίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών και την «ομάδα» του Γιώργου Χαλάτση. Αποτελεί δε, τμήμα μίας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάπτυξη δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού στη Χίο.

Την μέχρι σήμερα εξέλιξη της προσπάθειας αυτής και το χρονικό της συμβολής των κατοίκων από τα χωριά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Χαλάτσης.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και την συζήτηση θα συντονίσει η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πολιτισμού Βιβή Ποταμούση.

Το δίκτυο μονοπατιών θα ενώσει τα βορειοανατολικά χωριά της Αμανής μέσα από ιστορικές διαδρομές συνολικού μήκους 40 και πλέον χλμ, οι οποίες διασχίζουν σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους, συνδέοντας παλαιούς οικισμούς με τα σημερινά χωριά: Αφροδίσια, Καμίνι, Κέραμο, Λαρδάτο, Λεπτόποδα, Αγιάσματα. Εγρηγόρο, Κουρούνια. Με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτού δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει μικρές ή μεγάλες αποστάσεις γνωρίζοντας την «άγρια» ομορφιά της βορειοανατολικής Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ