4.3.2013 13:17

4 σημεία στάθμευσης για τα ποδήλατα

• ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας, με επίκεντρο κυρίως την πλατεία, θα τοποθετήσει ο Δήμος Χίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας τις μπάρες στάθμευσης για τα ποδήλατα.
Μετά τις υποδείξεις ποδηλατών και Τεχνικής Υπηρεσίας επιλέχθηκαν τρία διαφορετικά είδη μπάρας για τη στάθμευση των ποδηλάτων. Αυτά θα δοκιμαστούν και όταν επεκταθεί το μέτρο της τοποθέτησης μπαρών για τους ποδηλάτες, θα επιλεγεί τελικά το πιο εύχρηστο είδος.

Τέσσερα σημεία
Οι μπάρες θα τοποθετηθούν σχεδόν περιμετρικά του Κήπου, στο δημαρχείο, στην πλατεία Ξυλά και στη Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ η παραλία θα «καλυφθεί», κατά κάποιοι τρόπο, με την τοποθέτηση μπαρών έξω από τα δικαστήρια, στην οδό Παράσχου.
«Ξεκινάμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα την τοποθέτηση των μπαρών. Στα τέσσερα πρώτα σημεία που έχουν επιλεγεί θα δοκιμαστεί τόσο η χρηστικότητα της ίδιας της μπάρας όσο και του είδους της. Ευελπιστούμε ότι οι ποδηλάτες θα πειθαρχήσουν, σταθμεύοντας τα ποδήλατα τους σε αυτές και οι πεζοί συγχρόνως θα συνειδητοποιήσουν πως η κυκλοφορία με ποδήλατο, ειδικά στο κέντρο της πόλης, είναι η ιδανική λύση τόσο για την αποφυγή του κυκλοφοριακού όσο και για τη διατήρηση της καλής φυσικής μας κατάστασης», σημειώνει ο αντιδήμαρχος, Π. Στεφάνου.
Παράλληλα, στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τον αντιδήμαρχο για την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου, το επόμενο διάστημα αναμένεται η προμήθεια ποδηλάτων από τη δημοτική αρχή, τα οποία θα ενοικιάζονται στους χρήστες των περιφερειακών πάρκινγκ για τη μετακίνηση τους στην πόλη.
Όλα αυτά συντελούν, έστω και καθυστερημένα, στη χρήση του ποδήλατου στην καθημερινότητα μας, με μεγάλο ζητούμενο όλων των ποδηλατών τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ