3.10.2019 13:22

4 Οκτωβρίου: Μία μέρα αφιερωμένη στα πιο αθώα πλάσματα του κόσμου

Η Χίος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στηρίζοντας τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου

Το τελευταίο διάστημα ήρθαμε αντιμέτωποι με την απάνθρωπη συμπεριφορά συμπολιτών μας, που αποφάσισαν χωρίς λόγο και αιτία να ρίξουν φόλες σε κυνηγητικά σκυλιά, ωστόσο σαν κοινωνία συσπειρωθήκαμε και εναντιωθήκαμε σε αυτή τη συμπεριφορά. Γίναμε μία γροθιά και φωνάξαμε σύσσωμοι «ντροπή» σε τέτοιου είδους πράξεις…

Το κάλεσμα του Φιλοζωικού

Σήμερα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου μας καλεί να ξαναγίνουμε μία γροθιά και να τον βοηθήσουμε, προκειμένου να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων που έχει θεσμοθετηθεί να γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά σειρά εκδηλώσεων με σκοπό κύριο σκοπό την ενημέρωση και την διάδοση της σωστής συμπεριφοράς που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στα ζώα. Έτσι, πολλές επιχειρήσεις του νησιού αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, θα διαθέσουν τα έσοδα τους στον Φιλοζωικό Σύλλογο και κατ’ επέκταση στους τετράποδους φίλους μας που τόσο μας έχουν ανάγκη. Επίσης θα υπάρξουν special events ενόψει της 4ης Οκτωβρίου.

Στην αφίσα μπορείτε να βρείτε τα καταστήματα που στηρίζουν με τον δικό τους τρόπο το έργο των ανθρώπων αυτών, που έχουν θυσιάσει αρκετά πράγματα από τη δική τους ζωή για να αφοσιωθούν στα ζώα!

INFO

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ