2.6.2014 10:00

3πλη επιτυχία για το Λιμεναρχείο Χίου

Έκανε «τσακωτούς» 3 Τούρκους διακινητές σε λιγότερο από ένα 24ωρο

Τρία άτομα τουρκικής υπηκοότητας κατηγορούμενα για διακίνηση μεταναστών από τα έναντι Τουρκικά παράλια συνέλαβε τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 07:30 του Σαββάτου όταν σκάφος διακινητή προσπάθησε να προσεγγίσει τις Οινούσσες προκειμένου να αποβιβάσει 18 παράνομους μετανάστες Συριακής καταγωγής. Ο Τούρκος διακινητής παρά τους ελιγμούς δεν κατάφερε να διαφύγει κι έτσι συνελήφθη.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε με διαφορά ωρών και συγκεκριμένα στις 11:30 της Κυριακής στην ίδια περιοχή. Οι άνδρες του Λιμενικού εντοπίζοντας το σκάφος των διακινητών στα πλαίσια περιπολίας κατάφεραν να συλλάβουν 2 Τούρκους διακινητές που προσπάθησαν εκ νέου να αποβιβάσουν μετανάστες στις Οινούσσες.

Οι συνολικά 36 μετανάστες αλλά και οι 3 Τούρκοι διακινητές μεταφέρθηκαν στη Χίο με πλωτό του Λιμενικού και αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ