22.4.2014 13:13

3ωρες στάσεις εργασίας απάντηση στις αναπληρώσεις μαθημάτων

Για απαράδεκτη και υποκριτική στάση του Υπ. Παιδείας που επιβάλλει την αναπλήρωση μαθημάτων εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Χίου που προκήρυξε στάσεις εργασίας στις 23, 24 και 25 Απριλίου ημέρες των αναπληρώσεων.  

«Θεωρούμε όμως απαράδεκτη και υποκριτική και τη στάση των υπηρεσιακών παραγόντων που παραβλέπουν σκοπίμως το γεγονός ότι οι μέρες κατάληψης συνέπιπταν με τις μέρες της μεγάλης απεργίας των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο του 2013 καθώς και το γεγονός ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Χίου (συμπεριλαμβανομένων των ΕΠΑΛ Χίου και ΕΠΑΛ Βροντάδου) έχουν ήδη αναπληρώσει αυτές τις τρεις (3) μέρες πραγματοποιώντας πλήρες διδακτικό ωράριο κατά την παραμονή των εορτών 28ης Οκτωβρίου, 11ης Νοεμβρίου, και 25ης Μαρτίου καθώς και την 23η Δεκεμβρίου.

Το πόσο προσχηματική είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός πως δεν ενδιαφέρεται για τα μαθήματα που χάθηκαν και  χάνονται λόγω της δικής του αδιαφορίας στην κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ