24.3.2014 15:19

39 μετανάστες στη Βοκαριά

Τριάντα εννέα μετανάστες εντοπίστηκαν και διεσώθησαν στη θαλάσσια περιοχή «ΒΟΚΑΡΙΑ» Χίου. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Κυριακής, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος στη θαλάσσια περιοχή «ΒΟΚΑΡΙΑ» Χίου, με επιβαίνοντες τριάντα εννέα αλλοδαπούς οι οποίοι στη θέα του πλωτού πέταξαν τη μηχανή και έσκισαν τη λέμβο με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να πέσουν στη θάλασσα.

Άμεσα, υπό την επίβλεψη του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης στην οποία συνέδραμε έτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οι ανωτέρω αλλοδαποί, αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Χίου.

Οι τριάντα εννέα (39) μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ