4.7.2016 14:04

350.000 ευρώ από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ, Η ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ"

Το πάλευαν πάνω από ένα χρόνο και πλέον είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν και επισήμως ότι από το Ίδρυμα "ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ" θα δοθεί στους "Φίλους του Νοσοκομείου" ποσό περίπου 350.000 ευρώ για την αποπεράτωση της επισκευής του κτιρίου της παλιάς Χειρουργικής Κλινικής του "Σκυλίτσειου".

Μετά από περίπου δυο χρόνια προσπαθειών, την πραγματοποίηση αυτοψιών για την αναγκαιότητα των έργων, την ανταλλαγή μελετών και υπομνημάτων κι αφού είχε εκφραστεί ξεκάθαρα η διάθεση  από το Ίδρυμα "Στ. Νιάρχος" να αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου, υπό την άρρηκτη προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί και δεν θα μείνει ημιτελές, φτάσαμε στην τελική ευθεία με την αποστολή της επίσημης απόφασης για χρηματοδότηση από το Ίδρυμα στη Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου.

Το έργο

Ήδη στην παλιά Χειρουργική έχουν γίνει κάποιες εργασίες. Η χρηματοδότηση των 350.000 ευρώ,  υπολογίζεται ότι είναι αρκετή για να καλύψει την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, ενώ για το ξενοδοχειακό εξοπλισμό, υπάρχει η περίπτωση συμπληρωματικής χρηματοδότησης από το Ίδρυμα, αλλά και εξεύρεσης των υπόλοιπων χρημάτων μέσα από δωρεές. " Το ζητούμενο ήταν  να δοθούν τα χρήματα από το Ίδρυμα ώστε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Η επισκευή της παλιάς χειρουργικής θα δώσει τη δυνατότητα στο "Σκυλίτσειο να λειτουργεί πλέον με μια Παθολογική Κλινική σε ένα σύγχρονο λειτουργικό και υπερπλήρες κτίριο, προσθέτοντας σημαντικά στα όσα έχουν γίνει ως τώρα στο Νοσοκομείο μας" αναφέρουν πηγές από τους "Φίλους του "Σκυλίτσειου" εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τη θετική αυτή εξέλιξη.

Κουτσούρεμα  χρηματοδότησης

Οι αρχικές εκτιμήσεις βέβαια έκαναν λόγο για υπερδιπλάσιο ποσό αλλά και πάλι από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Χίου, που θα είναι και ο διαχειριστής της δωρεάς, υπάρχει η εκτίμηση ότι από τη στιγμή που έγινε η αρχή, και με την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών τα χρήματα για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμός της νέας Παθολογικής θα είναι στόχος που εύκολα μπορεί να επιτευχθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ