29.5.2023 6:28

30 Μαΐου- Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Πολλοί θα το ακούσουν ή θα το διαβάσουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καταλάβουν την έννοια αυτών των λέξεων...
Κάποιοι άλλοι, θα σκεφτούν ότι είναι μια "αρρώστια" ή μια ανίατη πάθηση, ή την λέξη ανάπηρος ή θάνατος!
Πολλές ερμηνείες, πολλές παρερμηνείες και πολύ μεγάλη άγνοια! Πόσο μάλλον σε μια κλειστή κοινωνία όπως το νησί μας (Χίος) που το άκουσμα της πάθησης προκαλεί φόβο, τρόμο και αβεβαιότητα για το μέλλον,
Δεν είναι όμως έτσι.
Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια ανίατη πάθηση, όμως η επιστήμη προχωράει και οι αγωγές αυξάνονται με σκοπό να παγώσουν την αναπηρία ύστερα από την έγκαιρη διάγνωση. Ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών και με θέληση και πείσμα να αντιμετωπίσουμε της πάθηση, μπορούμε να καταφέρουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Βασική προϋπόθεση είναι να αποδεχτούμε την νέα κατάσταση στην ζωή μας.
Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν χρόνο από την ζωή τους, με σκοπό να σπάσουν το taboo που κυριαρχεί, να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους πάσχοντες και μη, να βοηθήσουν εκείνους που πρέπει να βγάλουν από μέσα του οτιδήποτε τους βασανίζει και να αποδεχτούν την νέα κατάσταση στην ζωή τους. Είναι πάσχοντες με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που μεταξύ τους πηγάζει η συμπαράσταση και η μετάδοση πνεύματος αλληλεγγύης. Εδρεύουν στο δεύτερο σπίτι τους, είναι στο Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου.

Έλα και εσύ να γνωρίσεις το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου.
Να γνωρίσεις ανθρώπους που θα τους καταλάβεις και θα σε καταλάβουν καλύτερα από τον καθένα. Γίνε συγχρόνως και εθελοντής στις δράσεις τους (εκδρομές, χοροεσπερίδες, επιστημονικές ενημερωτικές ημερίδες) ζώντας την χαρά και την ευχαρίστηση που απολαμβάνουν όλα τα μέλη σε κάθε δράση τους.
Για την 30 Μαϊου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
Δεν είναι ημέρα γιορτής.
Τιμούμε την ημέρα αυτή, με την ελπίδα στο μέλλον να γιορτάζουμε για την ίαση της νόσου.
Μια ανοιχτή για όλους εκδήλωση με συγγενείς, φίλους και υποστηρικτές του Σωματείου με σκοπό την ενημέρωση.
Ελάτε να μας γνωρίσετε!
Σας περιμένουμε την Τρίτη 30 Μαϊου,19:30 - 22:30 έξω από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο φωταγωγημένο στο πορτοκαλί, χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Εκ του ΔΣ
Κλουμάσης Σταμάτης
Πρόεδρος ΣΑμΣΚΠ Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ