28.5.2021 9:47

30 Μαΐου : Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Η 30 Μαΐου καθιερώθηκε από την διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης ως παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και για 13η χρονιά τιμάται παγκοσμίως.
Και φέτος το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου συμμετέχει στην εκστρατεία MS DAY. To θέμα για την παγκόσμια ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης 2020 - 2022 είναι Connections – Συνδέσεις. Συνδέσεις με την οικογένεια, με φίλους, με τους γιατρούς μας, τους φορείς, την πολιτεία και κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό.
Πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα ύστερα από κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα φωταγωγήσουν ένα Δημοτικό ή Δημόσιο κτήριο ή μνημείο με πορτοκαλί χρωματισμό προκειμένου να τιμηθεί η παγκόσμια ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Το Σωματείο μας επίσης, ζήτησε με επιστολή του προς τον Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και το Λιμενικό Ταμείο να τιμηθεί αυτή η μέρα και για πρώτη φορά στην Χίο, την 30 Μαϊου θα φωτιστεί το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου και η νότια πλευρά του λιμένα Χίου με το χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.
Μέλη του Σωματείου θα παραβρεθούν το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χίου όπου θα γίνει Μνημόνευση Υπέρ υγείας και Υπέρ αναπαύσεως πασχόντων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Στις 19:00 της ίδιας ημέρας έξω από το φωταγωγημένο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, θα τιμήσουμε με την παρουσία μας την ημέρα αυτή. (θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα)

Τηλ. Επικοινωνίας Σωματείου  Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου: 2271301229, 6973532792

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ