10.6.2013 23:03

30 αδέσποτα αναζητούν στέγη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Στέγη και μία φιλόξενη αγκαλιά αναζητούν τα περίπου 30 αδέσποτα σκυλιά που τον τελευταίο καιρό φιλοξενούνται στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Χίου στα Θυμιανά.

Σε μία κίνηση να επισπευτεί  η διαδικασία υιοθεσίας ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο του νησιού, διοργανώνει ημέρα γνωριμίας με τα αδέσποτα το ερχόμενο Σάββατο στον Κήπο από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν μία πρώτη επαφή με τα αδέσποτα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα προς υιοθέτηση τετράποδα.

Όλα τα σκυλιά θα είναι πλήρως εμβολιασμένα με τα απαραίτητα εμβόλια που απαιτούνται ενώ απομένει η τοποθέτηση του μικροτσίπ με τα στοιχεία του ατόμου που θα αποφασίσει να υιοθετήσει ένα τετράποδο.

Πάντως ο Π. Στεφάνου εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς όπως τονίζει η απόφαση για υιοθεσία ενός σκύλου συνεπάγεται και υποχρεώσεις από άποψη εμβολιασμού, διατροφής και διάθεσης του απαραίτητου χρόνου ασχολίας με το κάθε ζώο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες του Δήμου για συλλογή των αδέσποτων σταδιακά θα επεκταθούν και σε εκτός πόλης περιοχές, αφού χωριά όπως η Λαγκάδα, τα Αρμόλια και ο Αγ. Γεώργιος Συκούσης έχουν υποβάλλει ήδη σχετικό αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ