29.12.2020 10:03

2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου: Το ταξίδι συνεχίζει…βοηθώντας κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση…

Με στόχο να ζεστάνουμε το χειμωνιάτικο σκηνικό και το «μούδιασμα» από τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της υγειονομικής κρίσης, ανήλικα και ενήλικα μέλη και φίλοι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου, μοιράσαμε αγάπη, φροντίδα, νοιάξιμο και στοργή με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλύτερα, δηλαδή μέσω του «Να Βοηθώ» και του «Να προσφέρω».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όλα τα μέλη μας δραστηριοποιήθηκαν και με επιμονή και προσπάθεια κατάφεραν να κάνουν πράξη τη δέσμευση για μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα και βιώσιμη.

Αρχικά, γονείς & παιδιά συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα που παραδόθηκαν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Χίου για να διατεθούν όπου χρειάζεται. 

Στη συνέχεια, τα Λυκόπουλα μας (παιδιά ηλικίας 7- 11 ετών) φιλοτέχνησαν με τα μικρά τους χεράκια κάρτες με ευχές για νοσούντες με Covid, καθώς και τους γιατρούς και νοσηλευτές που τους φροντίζουν με στοργή, κατόπιν αιτήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Παράλληλα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δε δίστασαν να χαρίσουν τα παιχνίδια που συγκέντρωσαν, και να τα παραδώσουν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Χίου προκειμένου να μοιραστούν όπου είναι απαραίτητο.

Τέλος, οι Ανιχνευτές μας (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) συγκέντρωσαν τρόφιμα , παιχνίδια και κάρτες που φιλοτέχνησαν μια προς μια, για κάθε παιδί ξεχωριστά που φιλοξενείται στην Κιβωτό του Κόσμου - Αιγαίου. Μια δομή που μεταξύ άλλων βασίζει την εύρυθμη λειτουργία της στην πολύτιμη εθελοντική στήριξη και προσφορά! 

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία, με πυξίδα μας την προσφορά στο συνάνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη διατηρούμε σταθερή την πορεία μας και συνεχίζουμε να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο κάθε άνθρωπο που χρήζει της στήριξης μας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι στον πυρήνα της καθημερινής προσκοπικής πρακτικής και συνιστά συνειδητή επιλογή ενεργών και δραστήριων πολιτών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 

Με ένα ευχάριστο συναίσθημα, προσδοκία και αισιοδοξία, υποδεχόμαστε τις φετινές γιορτές. 

Καλές Γιορτές, με ψυχική δύναμη & υπομονή. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ