28.1.2013 14:15

29 αιτήσεις για μέλη Εξωτερικού Συμβουλίου στο Παν/μιο Αιγαίου

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ 6 ΕΚΛΕΚΤΩΝ

Πολλοί περισσότεροι αποδείχθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των Εξωτερικών Συμβούλων του Παν/μιου Αιγαίου σε σχέση με τον πρώτο διαγωνισμό που τελικά αναβλήθηκε. Στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων που ολοκληρώθηκε στις 21/1 συμμετείχαν 29 υποψήφιοι, από τους οποίους μόνο οι 6 θα αποτελέσουν το επόμενο Εξωτερικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν και εκείνα Χιωτών πανεπιστημιακών, όπως του Βασίλη Ζαννή από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό, «για την εκλογή εξωτερικού μέλους απαιτείται η ευρεία αναγνώριση του υποψηφίου στην επιστήμη, στα γράμματα ή τις τέχνες. Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει αυξημένα τυπικά προσόντα και τουλάχιστον πτυχίο ημεδαπού ή αναγνωρισμένου αλλοδαπού Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Η προϋπόθεση κατοχής πτυχίου για την κατάληψη θέσης εξωτερικού μέλους του Συμβουλίου δεν ισχύει προκειμένου περί γνωστικών αντικειμένων εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, για τα οποία δεν είναι δυνατή η συνήθης λήψη αυτού».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ