7.7.2016 18:08

27χρονη Δανή πούλησε το διαβατήριό της σε 22χρονη Σύρια από τη Χίο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Κάθε μέσο απεργάζονται πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να φύγουν από το νησί. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση μίας 22χρονης Σύριας η οποία συνελήφθη από την Ασφάλεια του αεροδρομίου της Χίου την ώρα που επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με τελικό προορισμό την Γερμανία κι ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Συγκεκριμένα η 22χρονη, βρισκόμενη στον Κρατικό Αερολιμένα της Χίου, προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση, με τελικό προορισμό τη Γερμανία και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο, ένα διαβατήριο των Αρχών της Δανίας, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε μία 27χρονη υπήκοο Δανίας. Επίσης, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι για την 22χρονη ίσχυαν περιορισμοί, ως προς την παραμονή της στο Νομό της Χίου και τη μη απομάκρυνσή της από αυτόν.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι η 27χρονη είχε προμηθεύσει στην 22χρονη το προαναφερόμενο διαβατήριο, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο της από τη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, το διαβατήριο, ένα αντίγραφο ηλεκτρονικού αεροπορικού εισιτηρίου και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ