13.3.2015 10:37

26.000 ευρώ για τη φύλαξη του ρουκετοπόλεμου

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΕ ΑΓ. ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝ. ΕΡΥΘΕΙΑΝΗ

Με 13.000 ευρώ για κάθε ενορία θα ενισχύσει οικονομικά ο Δήμος Χίου τα μέτρα προστασίας για την διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου την φετινή περίοδο. Το κόστος αναλύεται ουσιαστικά στην ανάγκη να προστατευθούν με μεταλλικό πλέγμα ασφαλείας οι δυο εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παν. Ερυθειανής και παράλληλα τα γειτονικά στις ενορίες σπίτια προς αποφυγή ζημιών που θα μπορούσαν να κοστίσουν σε κάθε επίπεδο.

Για την εγκατάσταση και απεγκατάσταση των συρμάτων ασφαλείας ο Δήμος Χίου θα προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να προβλέψει και την καθαριότητα του χώρου τόσο πριν όσο και αμέσως μετά την διεξαγωγή του εθίμου.

Τέλος προβλέπεται ακόμη να γίνουν μικροεπισκευές σε φθορές που πιθανά θα προξενηθούν στα κτίρια (κεραμίδια , υδρορροές, χρωματισμοί κλ.π.) μετά από αυτοψία και διαπίστωσή τους από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά το οικόπεδο για το οποίο γίνονταν οι διαβουλεύσεις τις προηγούμενες μέρες,  φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία οι ρουκετατζήδες με τον ιδιοκτήτη και τελικά οι ρουκετοσύρτες θα στηθούν και φέτος κανονικά όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ