6.6.2013 14:31

25 χρονος Έλληνας, στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας

Ένας 25χρονος Έλληνας είναι μεταξύ των 11 ξένων υπηκοόων που ανακρίνονται αυτή την ώρα από τις τουρκικές αρχές για το ρόλο τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία. 

Πρόκειται για μεταπτυχιακό φοιτητή, που βρισκόταν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο φοιτητής είναι καλά στην υγεία του και εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Πληροφορίες ότι έφερε πάνω του διπλωματικό διαβατήριο, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Το όνομά του, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Γιώργος Ιατρίδης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ" που επικαλείται δημοσίευμα της "Radical", τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος κι ένας Ελληνας έχουν συλληφθεί απο τις αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί.

Οι ξένοι υπήκοοι συνελήθησαν χτες, ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ότι ανακρίνονται από την αστυνομία.   

Με βάση το δημοσίευμα της "Rαdical", τέσσερις εξ αυτών είναι φοιτητές που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος "Εrasmus".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ