24.2.2014 19:13

24ωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας έχει κηρύξει, για την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), με αφορμή την παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ.

Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί, και πορεία προς τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 11 το πρωί, με συγκεντρώσεις και παραστάσεις στα διοικητικά κέντρα των λιμανιών.

Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της διοίκησης.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει, παρά τη μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων, των κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την προσπάθεια εκποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών,

χρησιμοποιώντας το ΤΑΙΠΕΔ για να αποσιωπήσει τις πολιτικές ευθύνες που επωμίζεται από το έγκλημα που επιχειρεί σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν τα Λιμάνια» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ