7.4.2014 20:04

24ωρη απεργία Συντακτών και Εργαζομένων στα ΜΜΕ

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αυριανής εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, στα ΜΜΕ όλης της χώρας διαμηνύει για άλλη μια φορά την σθεναρή και ενωτική απόφαση του κλάδου για αδιαπραγμάτευτο αγώνα και καθολική αντίδραση ενάντια στα νέα αιματηρά μέτρα που κυριολεκτικά σφαγιάζουν τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.

Τελευταίο κρούσμα της ισοπεδωτικής επιχείρησης της κυβέρνησης στο πλαίσιο της πλήρους απορρύθμισης όλων των εργασιακών σχέσεων ήταν και η κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης, μέτρο που γυρνά τους συναδέλφους της τηλεόρασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και με όλους τους εργαζόμενους, πολλά χρόνια πίσω και καταλύει τα δικαιώματά τους, πιστή στις εργοδοτικές επιταγές και στα κελεύσματα της τρόικας.

Η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση των ειδικοτήτων των συναδέλφων και την μετατροπή τους σε εργαζόμενους «πολυεργαλεία», γεγονός που συνεπάγεται κι άλλες απολύσεις και φθηνό και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τα νέα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των εργαζομένων τεχνικών τηλεόρασης, που αφήνουν για άλλη μια φορά να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους εκτελεστές παραγωγής, προσφέροντάς τους φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδεόνται άμεσα με την ποιότητα παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.

{Εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων του "π" στην απεργία, η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 9 Απριλίου. Για οποιαδήποτε έκτακτη είδηση, άξια αναφοράς, η ενημέρωση θα παρέχεται από το Politischios.gr}

Το άρθρο 1 του ν.358/1976, εξάλλου, που μέσα από αυτό αναγνωρίζονται οι ειδικότητες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, κατακτήθηκε με αγώνες των ανθρώπων του χώρου που οραματίστηκαν μια αξιοπρεπή, ποιοτική κι ελεύθερη τηλεόραση, θέτοντας συγκεκριμένες βάσεις και αρχές.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση επικουρικών συντάξεων, η κατάργηση τριετιών, η επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων , η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος — μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος –μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος είναι απλά μια αναλώσιμη κι ασήμαντη μονάδα.

Στο παραπάνω πλαίσιο η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί για άλλη μια φορά όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 8 /4/2014.

  • Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
  • Ζητούμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ