20.4.2020 22:30

24ωρη απεργία την Πέμπτη στην Υπηρεσία Ασύλου

Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου για την Πέμπτη 23 Απριλίου, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου πανελλαδικά απαιτώντας από την κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να ανανεώσει την παράταση όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, «η ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει λόγο για δήθεν «κωλύματα» ανανέωσης/παράτασης των εν λόγω συμβάσεων εργασίας» και επισημαίνει πως την ώρα που είναι σε εκκρεμότητα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου «είναι αδιανόητο να συζητάει η ηγεσία για απολύσεις εν μέσω πανδημίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν διαρκείς ανάγκες προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά το από 29/03/2020 Δελτίο Τύπου του Σωματείου, το από 01/04/2020 αίτημα του Δ.Σ. για τηλε-συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μηταράκη και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Καραβία και την από 13/04/2020 επιστολή – παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ προς τον Υπουργό, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το μέλλον των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, που ξεκινούν να λήγουν από τις 30/04/2020 και ύστερα. Αντιθέτως, η ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχει κάνει λόγο για δήθεν «κωλύματα» ανανέωσης/παράτασης των εν λόγω συμβάσεων εργασίας. Είναι αδιανόητο να συζητάει η ηγεσία για απολύσεις εν μέσω πανδημίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν διαρκείς ανάγκες προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλουκαι το Υπουργείο πιέζει συνεχώς για αύξηση της παραγωγικότητας κι εντατικοποίηση της εργασίας.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζει να εμπαίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εργάζονται σε νησιά και στην ενδοχώρα από το 2014, το 2015 και το 2016, έχοντας προμηνύσει τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας, κι έκθεσής τους σε συνθήκες αυξημένης ανεργίας λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Η τυχόν μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, θα σημαίνει κατάφωρη επίθεση στο Σωματείο, στοχοποίηση παλαιών συναδέλφων/ισσών και θα είναι ενδεικτική της αντεργατικής πολιτικής που θα ακολουθήσει. Με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη. Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι παλαιότεροι/ες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της ΣΟΧ 1/2017 από τις θέσεις των χειριστών, συντονιστών και εκπαιδευτών είναι σημαντική επένδυση για την συνέχιση του έργου της Υπηρεσίας Ασύλου.
Κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α.), προκηρύσσουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου πανελλαδικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη δέσμευση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης περί ανανέωσης/παράτασης όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων εργασίας της ΣΟΧ1/2017, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ