Κοινωνία

2/9/16 11:48

τελ. ενημ.: 2/9/16 11:48

24 ειδικότητες θα λειτουργήσουν φέτος στο ΙΕΚ DATA

ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διέξοδο στην επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών δίνουν τα ΙΕΚ Data που διευρύνουν το κύκλο σπουδών τους λειτουργώντας φέτος 24 ειδικότητες.

Ο  εκπαιδευτικός  οργανισμός  DATA  είναι  αναγνωρισμένος  από  το  κράτος  (ΕΟΠΠΕΠ)  από  το  1993  (ιδιωτικό  ΙΕΚ).  Από  το  Ιούνιο  2014  είναι  πιστοποιημένος  και  από  τον  παγκόσμιο  οργανισμό  των  Chef  WACS(World  Accociation  of  Chefs  Societies).  Είναι  μάλιστα  η  μοναδική  Σχολή  στην  Ελλάδα  με  αυτή  την  Πιστοποίηση.(DATA  ,  WACS  APPROVED  SCHOOL,  CHIOS,  GREECE).

Οι  εγγραφές  συνεχίζονται  με  αμείωτο  το  ενδιαφέρον  ,  αφού  ο  αριθμός  των  σπουδαστών  είναι  περιορισμένος.  Θα  λειτουργήσουν  πρωινά  και  απογευματινά  τμήματα.

Δεκτοί  γίνονται  απόφοιτοι  κάθε  τύπου  Λυκείου  ,  αλλά  και  Γυμνασίου.

Η  διάρκεια  των  σπουδών  είναι  1  ή  2  έτη,  1  έτος  υποχρεωτικό  και  1  προαιρετικό  κατά  περίπτωση. Σε κάποιες ειδικότητες είναι διάρκειας 1-2μηνών.

Οι εγγραφές είναι έως την 30η Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Οκτωβρίου .

Πληροφορίες  μπορείτε  να  πάρετε  καθημερινά  από  τη  σχολή  στη  διεύθυνση  Στεφάνου  Τσουρή  61,  Ατσική  Χίος  και  στο  τηλέφωνο  2271041764.  Επίσης  μπορείτε  να  πληροφορηθείτε  και  από  τις  ιστοσελίδες  www.iekdata.com   και  www.facebook.com/dataxios.

Τα  προγράμματα  σπουδών  είναι  εγκεκριμένα  από  το  Υπουργείο  Παιδείας(ΕΟΠΠΕΠ)  και  ενδεικτικά  παραθέτουμε  κάποια  απ’  αυτά  είναι:

  1. ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

Δερματολογία /Ανατομία της Τρίχας

Πρώτες Βοήθειες / Υγιεινή και Ασφάλεια στο Χώρο εργασίας

Λούσιμο / Προϊόντα Περιποίησης μαλλιών κατά το Λούσιμο

Χτενίσματα / προϊόντα / Υποκατάστατα μαλλιών

Επιμήκυνση των μαλλιών (Extensions)

Κουρέματα (Κουπ)

Κατσάρωμα ή Ίσιωμα των μαλλιών με χημικά μέσα  

Χρωματισμός και αποχρωματισμός των Μαλλιών

Οργάνωση και διοίκηση Κομμωτηρίου

Υπολογιστές.

Ξένη γλώσσα Αγγλικά.

Κατάλληλα μηχανήματα Κομμωτηρίου (+ συντήρηση και αποκατάσταση εξοπλισμού).

Εξυπηρέτηση πελατών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.iekdata.com/eidikotites/kommotiki/

     

  1. ΜΑΓΕΙΡΑΣ
    Στοιχεία  μαγειρικής  τέχνης,  στοιχεία  εστιατορικής  τέχνης,  αγορανομικοί  κανόνες,  στοιχεία  ελέγχου  εμπορευμάτων,  στοιχεία  ποιότητας  τροφίμων,  αρχές  κοστολόγησης,  στοιχεία  διαιτητικής  ,  κανόνες  υγιεινής  ασφάλειας(HACCP),  στοιχεία  εργατικής  νομοθεσίας,  βασικές  γνώσεις  στους  ηλεκτρονικούς  υπολογιστές,  ξένη  γλώσσα,  κανόνες  και  μέθοδοι  επεξεργασίας  πρώτων  υλών,  τεχνικές  επίβλεψης  καθοδήγησης  προσωπικού,  κανόνες  μεριδοποίησης.
  2. SECURITY

Ποινικός Κώδικας : Γενικό Μέρος

Ποινικός Κώδικας : Ειδικό Μέρος

Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι

Ποινική Δικονομία

Αυτοπροστασία

Ύποπτοι

Ληστείες

Τρομοκρατία

Απειλητικά τηλεφωνήματα

Εκρηκτικοί – Εμπρηστικοί Μηχανισμοί

Πυρασφάλεια –Σεισμοί

Έλεγχος πρόσβασης

Πρώτες βοήθειες

Διαχείριση συγκρούσεων μέσω της επικοινωνίας

Διαχείριση στρες 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.iekdata.com/eidikotites/security/

 

  1.   AΡΤΟΠΟΙΟΣ-  ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

Γενικές  γνώσεις  Αγγλικών,  Αρχές  επιχειρηματικότητας    ,Παρασκευές  Αρτοσκευασμάτων    κάθε  μορφής  και  ποικιλίας      ,Παρασκευές  ειδών  Ζαχαροπλαστείου  κάθε  μορφής  και  ποικιλίας        ,  Προδιαγραφές  εγκαταστάσεων  και  εξοπλισμού  των  εργαστηρίων  Αρτοποιίας    -  Ζαχαροπλαστικής        ,  Βασικές  Αρχές  Μηχανολογίας        ,  Υγιεινή  και  ασφάλεια  στους  χώρους  εργασίας        ,  Διακόσμηση    παρασκευασμάτων  Αρτοποιίας  και  Ζαχαροπλαστικής        ,  Βασικές  Αρχές  Χημείας  τροφίμων        ,  Πρώτες  ύλες  Αρτοποιίας  και  Ζαχαροπλαστικής  και  Τεχνολογία  Τροφίμων        Βασικές  γνώσεις  για  βιολογικά  προϊόντα        ,  Στοιχεία  Συστημάτων  Διαχείρισης  της  Ποιότητας    -    Ποιοτικός  Έλεγχος      ,  Στοιχεία  Μικροβιολογίας  (στη  χρήση  αρτοσκευασμάτων  και  ζαχαροπλαστικής)  ,  Διατροφή    -    Διαιτολογία  ,  Τιμολόγηση  Παρασκευασμάτων  . 

     

  1.   Μπάρμαν

Μη Αλκοολούχα Ποτά- Καφές & Αφεψήματα(Καφές, Αφεψήματα

Λοιπά αφεψήματα, Αναμίξεις λοιπών αφεψημάτων με αλκοολούχα ποτά), Ποτά Αλκοολούχα & η Τέχνη των Cocktails (cocktails, Τεχνικές παρασκευής των cocktails ,Ανάμεικτα ποτά (Mixed drinks) ,Διακόσμηση των cocktails, Ζεστές αναμείξεις ,Αναμείξεις χωρίς αλκοόλ), Οινολογία & Βιομηχανική Παραγωγή των Οινοπνευματωδών (κρασί , παραγωγή του κρασιού ,Παλαίωση του κρασιού ,Εμφιάλωση , Η τέχνη της δοκιμασίας τον κρασιού) , Οργάνωση και διοίκηση BAR, Κλείσιμο μπαρ- Ταμειακή μηχανή, Υγιεινή & Ασφάλεια των Χώρων Bar (Καθαριότητα χώρου εργασίας, έλεγχος εξοπλισμού, ταξινόμηση υαλικών, πορσελάνων), Τεχνικές πωλήσεων - Εξυπηρέτηση πελατών, υπολογιστές, ξένη γλώσσα (αγγλικά).

  1. Τεχνικός  Υπολογιστών 

Τηλεπικοινωνίες, Δίκτυα, Ασφάλεια Δικτύων , internet, Βασικές αρχές πληροφορικής, σχέδιο εγκατάστασης δικτύου, Ups, βασικές γνώσεις κατασκευής ασθενών ρευμάτων, χρήση κατασκευαστικών εργαλείων, λειτουργικά συστήματα δικτύων, συμβόλαια συντήρησης, αρχές διαχείρισης Δικτύων, αξιολόγηση ποιότητας, διαδικασίες επίβλεψης δικτύων, εφαρμογές ΗΥ(WORD, EXCEL, POWERPOINT, AUTOCAD, PROJECT).

 

7. Κοπτική Ραπτική Σχεδίαση Ενδύματος

  1. Αναγνώριση τεχνικού σχεδίου μόδας, πατρόν, μελέτη, δημιουργία – ορολογία στο pret – a – porter @ haute couture.
  2. Ξένη ορολογία μόδας
  3. Υφασματολογία
  4. Οργάνωση και λειτουργία επαγγελματικού χώρου
  5. Οργάνωση και ενδυματολογική επιμέλεια παραγωγής ενδύματος
  6. Σχέδιο μόδας
  7. Χρωματολογία
  8. Ιστορία ενδύματος
  9. Ενδυματολογία -styling
  10. Υπολογιστές.
  11. Ξένες γλώσσα Αγγλικά - Τουρκικά.

8. Υπάλληλος Υποδοχής Ξενοδοχείου HotelReceptionist

1.         Βασικές γνώσεις χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

2.         Βασικές γνώσεις ξενοδοχειακής νομοθεσίας

3.         Βασικές Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων

4.         Εφαρμογές Υπηρεσίας Υποδοχής πελατών

5.         Βασικές Αρχές Ξενοδοχειακής Φιλοξενίας

6.         Βασικές Αρχές και Τεχνικές εξυπηρέτησης πελατών

7.         Στοιχεία Τουριστικής Πολιτικής

8.         Βασικές Αρχές Ψυχολογίας πελάτη

9.         Βασικές Αρχές ξενοδοχειακού marketing

10.       Βασικές Αρχές Ξενοδοχειακής Λογιστικής

11.       Θεσμικό πλαίσιο διαφύλαξης προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων

12.       Γνώσεις χειρισμού του εξοπλισμού υποδοχής και καταχώρησης δεδομένων

13.       Γνώσεις ορολογίας πωλήσεων – κρατήσεων – υποδοχής καθώς και ορολογίας τουριστικών υπηρεσιών

14.       Γνώση της οργανωτικής δομής και των λειτουργιών της επιχείρησης

15.       Γνώση διαδικασιών πωλήσεων

16.       Γνώση της δομής και των κανόνων του «πελατειακού κύκλου»

17.       Γνώσεις των νομικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων πελατών και ξενοδοχείου

18.       Γνώσεις επικοινωνιακής τακτικής, Χειρισμός εναλλακτικών λύσεων τιμών και υπηρεσιών

19.       Διαχείριση παραπόνων

20.       Χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων/ πακέτων λογισμικού για τη διαχείριση πελατών ξενοδοχείου

 

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση